A Tisza-tavi Bakancslista egy olyan kiadvány, ami a Tisza-tó és Tiszafüred felfedezéséhez nyújt segítséget.

Az első számú bakancslista

Bringázz a tó körül!

Az ősz mellett tavasszal a legjobb kerékpártúrára indulni, hiszen ekkor a legkellemesebbek az időjárási viszonyok általában.

A Tisza-tavat egy 2-3 m magas gát veszi körül, amelyen aszfaltburkolatú 65km-es pálya fut végig.

A gátkoronáról kiváló kilátás nyílik a tájra, így kerékpározás közben rálátunk a a szigetekkel, ártéri erdőkkel tarkított tóra.

Itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát. Mindössze 1 méteres szintkülönbséggel kell megbirkózni a kerekezés során, ezért felkészülés nélkül is bátran vállalkozhatunk a rövidebb túrára.

Folytatás következik..

Forrás:tiszafured.hu


Kategória: Látnivalók

Móriczéknak Csécsén három házuk volt. Az író részletesen beszámol erről abban a levélben, amelyet 1928-ban írt Orosz Kálmán akkori csécsei lelkésznek. Eszerint a milotai faluvégen volt az országút és egy mezei út találkozásánál az a ház, ahol született.

Kategória: Látnivalók

A kastélyt 1789-ben építette Borbély Sándor földesúr, klasszicizáló későibarokk stílusban. A kastélyban a Borbély családnál, jelentős kulturális és irodalmi élet zajlott, vendég volt a háznál Csokonai Vitéz Mihály is.

Kategória: Látnivalók

Fakazettás középkori templomok, történelemkönyvek lapjairól ismerős várak, aprócska falvak és érintetlen természeti szépségek várják azokat, akik az ország északkeleti csücskébe tervezik a vakációjukat. Kerékpárral és vízitúrázva egyaránt felfedezhető a Felső-Tisza csendes, csodás partszakaszokkal, kanyargó folyókkal teli vidéke, a Középkori templomok útját és a Csodarabbik útját követve kivételes, rejtett kincsekre bukkanhatunk, a Zemplénben barangolva úton-útfélen középkori végvárak csábítanak meghódításra.