Szentes Csongrád megyében a Tisza és a Hármas-Körös által közrefogva helyezkedik el a Kurca-folyó két oldalán, mely hosszában szeli át a települést.

Csongrád felé vezető úton macskaköves utat követve jutunk el a partot elzáról sorompóig, de az útbaigazítás hagy némi kivetnivalót maga után. Kicsit elrejtették az idegen szemek elől a strandot.

A parton találunk játékokat, padokat, tusolót és büféket a mintegy 100 méteres partszakaszon.

Az itt található Szentes Hajóállomás (Szentes, Tisza-part 237,5 fkm) alkalmas kirándulóhajók, motorcsónakok és evezősök kikötésére.

Képtalálat a következőre: „szentes tisza part”


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.