Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Megközelítés

A 47-es úton haladva, az algyői híd után, a Halászcsárda felé, az algyői Kastélykert utcára kell kanyarodni, majd pár száz méter után balra, a Komp után végigautózva a töltés mögött található. Az út minősége kiváló, aszfaltozott.

Szolgáltatások

A parton deszka-sétány, napernyők, strandröplabda-pálya,elsősegélynyújtó hely, öltözők, tusolók, illemhelyek valamint biciklitároló is található.

A parttól pár méterre öbb bográcsozó és tűzrakó-helyet is kialakítottak mindenki legnagyobb örömére.

A rendet és a biztonságot úszómester felügyeli. Elvileg büfé is hamarosan nyit a parton a látogatók kényelmének érdekében. A partszakasz körülbelül 200 látogatót tud fogadni egy időben.

Fontos tudni, hogy a partszakasz gyorsan mélyülő, a vize tiszta, nem túl gyors sodrású.

A parton a horgászás tiltott.

Nyitvatartás

Minden nap 8 és 20 óra között, szeptember közepéig.

Fotó: vasarhely24.com


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Az Újszegedi szabadstrand csodálatos környezetben várja látogatóit.
A fürdő árnyas fái tökéletes védelmet jelenthetnek a hőség és az UV-sugárzás ellen. A homokos part és a Tisza Szegedre néző kilátása várja a természetben strandolni vágyókat.