A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.

A településtől 5 percnyi kerékpárútra levő üdülőtelep és homokos strand a nyaralók, vizitúrázók kedvelt helye. A strand büfésora mögött közvetlen kijárással a partra, egyszerű berendezésű kemping fogadja a nyaralókat, vizitúrázókat.

A 125 fős kemping közös vizesblokkal  olcsó szálláslehetőséget biztosít a Tisza-part vendégeinek.

A vízparton étterem, büfék, söröző, teraszok, kerthelyiségek, játszótér, strandröplabda-pálya gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.

A sekély vízállású parton nyári napokon gyakoria teltház.

Ezen a szakaszon alacsony vízállás esetén több homokpad is kínál kikötési/táborozási lehetőséget, ha hajóval érkezünk, vagy sátorozni támad kedvünk.

További információért keresd fel a http://users.atw.hu/mtv/mindszent.html honlapot.


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Az Újszegedi szabadstrand csodálatos környezetben várja látogatóit.
A fürdő árnyas fái tökéletes védelmet jelenthetnek a hőség és az UV-sugárzás ellen. A homokos part és a Tisza Szegedre néző kilátása várja a természetben strandolni vágyókat.