A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette. Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

A tavaszi áradások után megnyugszik, megtisztul a folyó vize, a mederbe visszahúzódó víz, a déli napsütötte, forró homokú part vonzza a pihenni, sütkérezni, fürödni vágyókat. Nyáron a víz, olyan sekély, akár átsétálhatunk a túlsó partra. A partot homokzátonyok, homokfodrozódások és benyúló földnyelvek teszik változatossá. A homokos meleg fövenyen rengeteg apró homokvár, melynek építői az ide látogató családok alkotni vágyó gyerekei.

Ha Szolnok felől érkezünk Nagykörűre különösen csodálatos élmény hajóval jönni. Utunk során számos érdekes és értékes rejtőzködő értékre bukkanhat.

Nagykörűhöz  közeledve, a Tisza több száz éves nyár és fűzfákkal ékesített partszakasza után feltűnik a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja, és megérkezik Magyarország cseresznyéskertjébe, Nagykörűbe.
Már az 1930-as években zenés kerthelyiségeket hoztak létre a strandon. Ma öltöző helyiség, illemhely, kiszolgáló létesítmények teszik komfortosabbá a parti fürdőhelyet. A folyót övező galéria erdő faóriásai alatt táborozó helyeket, lovas pályát, sporttereket alakítottak ki.

A kedvező fekvésű, élővizű strand nemcsak a helybeliek kedvelt fürdő helye. Ezt az egyedi hangulatú, csodálatos fürdőhelyet a Balaton partjáról is látogatják vendégek. Szívesen kötnek ki, választják pihenőhelyül a vizitúrák utasai, bérelnek helyet sátorozó csoportok, frissülnek itt fel a hosszú bicajút után kerekesek, látogatják nagyszámban alkalmi vendégek, a városok elfáradt lakói menekülnek hozzánk újra életerőt nyerni.

spacer

A 2008-as szezon óta a strand területe a Tiszaparti Szabadidő Kft. tulajdonában, működtetésében van.

Rengeteg évek óta várt fejlesztést hajtottak végre, a felújított vendéglátó egységtől kezdve, a megszépített sátorozó helyen át a kulturált vizes blokkokig, hogy egy magasabb színvonalú egységgel szolgálhassák az ide érkező vendégeket. A kiépített strand röplabda, lábtenisz, kispályás foci és tollaslabda pályák pedig a strandolás helyett alternatívaként az aktív pihenést választók igényeit elégítik ki magas színvonalon.

Forrás:nagykoru.hu


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Az Újszegedi szabadstrand csodálatos környezetben várja látogatóit.
A fürdő árnyas fái tökéletes védelmet jelenthetnek a hőség és az UV-sugárzás ellen. A homokos part és a Tisza Szegedre néző kilátása várja a természetben strandolni vágyókat.