Az Újszegedi szabadstrand csodálatos környezetben várja látogatóit. A fürdő árnyas fái tökéletes védelmet jelenthetnek a hőség és az UV-sugárzás ellen. A homokos part és a Tisza Szegedre néző kilátása várja a természetben strandolni vágyókat.

Az aktív kikapcsolódás mellett szabadidőd elfoglaltságok közül is válogathat, aki erre veszi útját.

A Partfürdő melletti szakaszon 2009-ben gépekkel kikotorták, majd búvárokkal átvizsgálták a partszakasz előtti medret. A partról akkor 700 köbméter földet hordtak el, és homokot hoztak a strandra.  A strandolók biztonságára a vízi mentő szakszolgálat munkatársai vigyáznak. 

A parton a fürdőzők rendelkezésére áll nemenként elkülönített díjmentesen igénybe vehető illemhely, zuhanyzási lehetőség valamint a közüzemi vízellátó hálózatról ivóvíz is biztosított. A látogatók védelmét szolgálja továbbá a nyitvatartási időben a helyszínen tartózkodó uszodamester, mentőőr is.

A Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman tavasztól őszig várja kedves látogatóit. Egyedülálló elhelyezkedésével az ország egyik legszebb fekvésű kempingje, közvetlenül a Tisza partján, 5 percnyi sétára Szeged belvárosától. A lapályos parton a fürdőzés és napozás mellett futballpálya, strand-röplabda pálya, büfék, vendéglátóegységek állnak a vendégek részére, valamint a kijelölt tűzrakó helyeken bográcsozásra, szabadtéri sütésre, főzésre is van lehetőség. Céges rendezvények, csapatépítő találkozók, legény- és leánybúcsúk, szülinapok, ballagások lebonyolítására ideális szabadtéri terület.

A kempingezőket kellemes környezet várja az óriás nyárfák tövében, a lakókocsival érkezők számára pedig áramviteli- és szennyvízürítési lehetőséget biztosítunk. Közös helységek, zuhanyzók, wc és főzőhelyiségek is a vendégek rendelkezésére állnak.

 

 

 

forrás: http://www.szegedkemping.hu/


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.