A Tisza bal partján a 617-es folyam kilométernél a komp után található. Nyíregyházától 52 km-re található.

Jó idő esetén itt is sok strandolóra számíthatunk. WC, zuhanyzási lehetőség van, sokszor itt is zsúfoltságra kell számítani. A büfé jól ellátott, étkezési lehetőséget is biztosít. 

Jellegzetessége a magas partja.  

Képtalálat a következőre: „tuzsér tiszapart”

A falu egy kilométerre található, így könnyen megközelíthető. Van közvetlen vonatközlekedés Budapestre, igaz ez csak személyvonat, de Nyíregyházi átszállással, gyorsvonattal is lehet utazni. 


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.