A Foka ÖkoKikötő a Tisza és a Maros folyók és azok árterei természeti értékein keresztül képes egyedi, személyre szabott, maradandó élményt, tartalmas időtöltést és teljes körű feltöltődést biztosítani akár szellemi, akár, fizikai felfrissülésre vágyunk.

A kikötő

A Foka ÖkoKikötő Szegeden, Szeged főutcáján a Tiszán található, a Tisza Szeged, belvárosi szakaszán.

A kikötő közforgalmú kishajó kikötőnek minősül, de rendszeresen fogadja például a 85 m hosszú Viktor Hugo nemzetközi szállodahajót is.

A kikötőben bérelhető jogosítvány nélkül vezethető motoros kishajókkal, motoros csónakokkal bebarangolható Szeged és környéke vizes világa. A különleges Maros, amelynek bal partja fokozottan védett természetvédelmi terület, medre pedig nyár közepétől egzotikus homokzátonyokkal van tele, melyeknek révén népszerű a  kenutúrázok körében. Vagy a Tisza, amely kiválóan alkalmas vízi sportokra és sétahajózásra.

Akár a természetre, akár csak egy kis kikapcsolódásra vágyik valaki, itt megtalálja a kedvére való programot. Kedvcsinálónak ajánljuk 2017. évi katalógusunkat.

 

Vízi járművek

A vízi turisztikai programjainkhoz az alábbi vízi járművek és sporteszközök állnak rendelkezésre:

Jogosítvány nélkül vezethető motoros kishajók (csónakok) 4 személyes, kabinos, kormányműves kivitelben 2 db,

Jogosítvány nélkül vezethető motoros csónakok 6 személyes, nyitott, kézi karos kormányzású kivitelben 2 db,

Jogosítvány nélkül vezethető motoros kishajó (csónakok) 8 személyes, kiülős, kormányműves kivitelben 1 db,

Jogosítvánnyal vezethető 100 LE-s sportmotorcsónak 5 személyes kivitelben 1 db,

4 személyes túrakenuk 14 db

1 személyes tengeri jellegű túra kajakok 3 db

1 személyes fitnesz kajakok 3 db

Továbbá várják a  nyugalomra, csendre és a természet közelségére vágyó vendégeket a kikötőben működő hangulatos terasszal rendelkező kávézó és bár.

 

A Foka ÖkoKikötő programjainál garantált:

- olyan természeti környezet elérhetősége, amelyekről nem is tudsz, ill. amelyekről az ismerőseid nagy része sem tud,

- olyan vízi utak bejárásának lehetősége, amelyekkel teljesen új perspektívából láthatod Szegedet és a várost környező természeti környezetet,

- olyan vízi eszközök biztosítása (kishajó, csónak, kajak vagy kenu), melyekkel egyszerűen, könnyen akár saját útitervvel bejárhatod vizeinket,

- a természeti környezet olyan felfedezése, amelyet önállóan, kísérő nélkül, kalandos úton tudsz megtenni,

- a felfedezés lehetősége oly módon, hogy a tömegektől távol, exkluzívan, csak a családdal, baráttal, partnerrel kelljen azt megosztanod,

- a kikapcsolódás élménye akár sporttal, testmozgással kombinálva aktívan pihenésként, akár semmittevéssel, szórakozással passzív pihenésként.

A Foka ÖkoKikötő programjainak kipróbálását követően élményekben gazdagon, testileg és szellemileg feltöltődve sokkal kiegyensúlyozottabban fogod tudni folytatni mindennapjaidat. A családdal, baráttal, partnerrel eltöltött közös élmények még gazdagabbá teszik kapcsolataid.

És nem utolsó sorban eldicsekedhetsz ismerőseidnek vízi kalandjaidról akár hajóskapitány, akár matróz, akár egyszerű evezősként töltötted a kikötőben a szabadidődet.

 

 

 


Kategória: Látnivalók

Napjainkban már ipari műemlékként tartják számon a Horthy Miklósról elnevezett függőcsatornát, idegen nevén aquadukt-ot.

Kategória: Látnivalók

Móriczéknak Csécsén három házuk volt. Az író részletesen beszámol erről abban a levélben, amelyet 1928-ban írt Orosz Kálmán akkori csécsei lelkésznek. Eszerint a milotai faluvégen volt az országút és egy mezei út találkozásánál az a ház, ahol született.

Kategória: Látnivalók

A kastélyt 1789-ben építette Borbély Sándor földesúr, klasszicizáló későibarokk stílusban. A kastélyban a Borbély családnál, jelentős kulturális és irodalmi élet zajlott, vendég volt a háznál Csokonai Vitéz Mihály is.