Bizonyára sokan emlékeznek még a híressé vált Szalacsi Sándor riportjára.

A 2002-ben a világhálóra felkerül riport, egyből hatalmas népszerűségnek örvendett, sokakat megkacagtatott. Kocsord nevét és a Jókai utcát egycsapásra ismertté tette.

Fogarasy Árpád atombunkert kezdett el építeni, hatalmas betonfalakkal vette körül az objektumát,de befejezésre anyagi okok miatt nem került sor.

A nem mindennapi sztoriról készült riport még 1989-ben készült, de csak 13 évvel került fel a világhálóra. 

A riport szállóigéi a következők voltak:

"Jómunkásember"

az „ojjektum"

„a vízbül veszi ki a zokszigént"

„nem… igen… az ellen nem véd"

„kéremkapcsojjaki"

„Teccikérteni?" 

Szalacsi Sándor jelenleg már egy öregek otthonában él Nyíregyházán, elektromos székhez van kötve, saját állítása szerint az alkoholizmusa az oka. Sosem gondolta volna, hogy népszerűsége akkora, hogy még az elektromos székét is a rajongói által szervezett gyűjtés pénzéből tudja megvenni.

Fogarasy Árpáddal a kapcsolata megszakadt, a legendás svájci sapkája sincs már meg egyébként.

A 444.hu az év elején járt utána, hogy mi is a jelenlegi helyzet, a kocsordi polgármester azt nyilatkozta, hogy a bunker eladó, de szeretnék akár hosszútávon turisztikai látványosságá emelni, növelve a falu népszerűségét.

A hírhedt videó a következő linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=5GpCZ6AXJGA

Kép forrása: a Szalacsi facebook rajongói oldala


Kategória: Érdekességek

Egyre gyorsabban bővül a vízitúrázók száma. Míg régen a kajak- és kenu túrák voltak a legnépszerűbbek, ma már sokan választják a SUP deszkát a hazai vizek felfedezésére. A hagyományos vitorlázás mellett pedig egyre több elektromos hajót találunk a folyókon, tavakon. Mire érdemes figyelni, ha még nem vagyunk annyira tapasztalt vízi kalandorok?

Kategória: Érdekességek

Tisza menti titkok világába vezet minket Dér Zoltán Örvénysodró című modern ifjúsági regényében, amelyet a jugoszláviai magyar író 1975-ben írt. Elsősorban ifjúsági regény, de felnőttek számára is élvezetes és tanulságos olvasmány.

Kategória: Érdekességek

A Szovjet Kommunista Párt XX. kongresszusa után a változás elkerülhetetlenné vált Magyarországon is. A helyzet azonban nem volt ennyire egyértelmű: egy évvel korábban ugyanis a reformirányzat megbukott.