Magyarországon látható Európa egyedülálló látványossága a tiszavirágzás, ami nemcsak a fényképészeket, hanem a képzőművészeket is megihlette. Az első nyári napokban megfigyelhető páratlan látványosság igazi „hungarikumnak” számít.

Gógucz Nóra:TISZAVIRÁG 


Acsai Anna: Tiszavirágok

Kossuth Tivadar: Tiszavirág esküvője 

Tiszavirág szobor (56-os emlékmű) Szeged, Rerrich Béla tér

Tiszavirág szobor, Szeged

Képtalálat a következőre: „tiszavirág festmény”

Tiszavirág emlékmű, Magyarkanizsa

Képtalálat a következőre: „tiszavirág festmény”

 Szolnok, Tiszavirágok

 

Forrás: http://keresz.blogspot.hu, budapestwatersummit.hu, Flickr


Kategória: Érdekességek

Egyre gyorsabban bővül a vízitúrázók száma. Míg régen a kajak- és kenu túrák voltak a legnépszerűbbek, ma már sokan választják a SUP deszkát a hazai vizek felfedezésére. A hagyományos vitorlázás mellett pedig egyre több elektromos hajót találunk a folyókon, tavakon. Mire érdemes figyelni, ha még nem vagyunk annyira tapasztalt vízi kalandorok?

Kategória: Érdekességek

Tisza menti titkok világába vezet minket Dér Zoltán Örvénysodró című modern ifjúsági regényében, amelyet a jugoszláviai magyar író 1975-ben írt. Elsősorban ifjúsági regény, de felnőttek számára is élvezetes és tanulságos olvasmány.

Kategória: Érdekességek

A Szovjet Kommunista Párt XX. kongresszusa után a változás elkerülhetetlenné vált Magyarországon is. A helyzet azonban nem volt ennyire egyértelmű: egy évvel korábban ugyanis a reformirányzat megbukott.