Új gyártócsarnokot adott át Tiszaújvárosban a Jabil

Egészségügy technológiai termékeket gyártó üzemcsarnokot adott át vásárlói jelenlétében az amerikai érdekeltségű Jabil Magyarország Kft. szerdán Tiszaújvárosban, a beruházás saját forrásból, 200 ezer dollárba került.


A Nypro gyártóterület az új, egykor raktárként szolgált csaknem félezer négyzetméter alapterületű egységgel immár több mint 2000 négyzetméteres csarnok áll az egészségügyi technológiai területre specializálódott üzem rendelkezésére - mondta Győri Péter gyárigazgató az avatáson.

Hozzátette: a vállalat csoporthoz tartozó Nypro teljeskörű megoldást tud nyújtani európai gyártási lehetőségeit tekintve a csúcstechnológiát képviselő humán diagnosztika és az élettudományok piacán meglévő és potenciális új ügyfeleinek.

Mint mondta: a Nypro 2014 óta van jelen a Jabil tiszaújvárosi gyárában, az elmúlt 4 évben a vásárlói igényeknek megfelelően az üzletág dinamikusan növekedett.

A Jabil Circuit Inc.-t 1966-ban alapították Detroitban. A vállalat kezdetben autóipari beszállítóként működött, tevékenységének körét az 1970-es években kezdte el növelni.

A társaság jelenleg 28 országban több mint 100 gyáregységgel rendelkezik, a dolgozók száma meghaladja a 180 ezret. 

A Jabil a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítója, vevőköre kiterjed a szórakoztató elektronika, a védelmi és légi ipar, az autóipar, üzleti és fizetési rendszerek, a számítógép és adattároló rendszerek, az ipari megoldások, az orvostechnika és berendezés gyártás, a számítástechnikai hálózati elemek, a távközlés, a "clean" környezettudatos technológia területekre.

Az amerikai cég, a Jabil Circuit Magyarország Kft. 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban. Az anyavállalat globálisan harmadik legnagyobb, Európában pedig a legnagyobb gyáraként, csaknem 3500 embert foglalkoztatnak. A 2017-es pénzügyi év nettó árbevétele 914 millió dollár volt, amelynek 90 százaléka exportból származott.

Szolgáltatásai közé tartozik az elektronikai, mechanikai, valamint környezetbarát technológiával készült termékek tervezése és gyártása, emellett új termékek bevezetése, teszt megoldások fejlesztése, anyagellátási láncmenedzsment és üzleti folyamatok kialakítása, illetve különböző logisztikai folyamatok. 

Jelenleg 5 iparágban vannak jelen, ezek a telekommunikáció, a számítástechnika és adattárolás, ipari elektronika, orvosi elektronika, autóipar. 

MTI