GASZTRO- ÉS CSALÁDTÖRTÉNETET ÍR A TISZAFÜREDI MARISKA ÉTTEREM

Az idén 50 éves Tisza-tó és a Hortobágy határán lévő, alig két éve nyitott tiszafüredi étterem kóstoló menüsora egyszerre foglalja magába a térség múltjának és jövőjének gasztronómiáját úgy, hogy az ételek izgalmas megközelítése mégis minden generáció számára hordoz valami nagyon is ismerőset, valami nagyon is közöset.


A Mariska étterem Tiszafüred „ÖRÖKSÉG – Amit kapsz és amit tovább adsz. A Tisza-tó és a Hortobágy ízei generációról generációra” menüsora a család, a helyiek, a térség kultúrájának és gasztronómiájának története, a lassan feledésbe merülő vagy a konyháról kikerülő alapanyagok, specialitások előtérbe helyezése, a termelők és kézművesek étkezéshez, gasztronómiához kapcsolódó munkájának bemutatása.

A „tiszai tok”, a kecsege és a hortobágyi marha éppúgy szerepet kap az új, 7 fogásos menüsorban, mint a kunsági vadrizs, a vadon termett gyógynövények, a legelők szezonális
friss gombái, vagy a kivételesen izgalmas ízvilágú, ártéren legeltetett kecskékből származó kecsketej.

Az író és az orda is megjelenik egy-egy fogásban, természetesen mindkettő helyi termelőktől érkezik, és a termések betakarításával és feldolgozásával foglalkozó helyi nénik és kis manufaktúrák termékei is meghatározó szerepet kapnak.

Egy izgalmas és nagyon előremutató gasztronómia van születendőben a Tisza-tó és a Hortobágy határán lévő Tiszafüreden, amelynek nem csak a belföldi turizmusra gyakorolt pozitív hatása nagyon erős, de a Mariska ötletei, gondolatai egyben turisztikai térségfejlesztési projektek is, amelyek túlmutatnak egy éttermen, az egész térség gasztronómiai „térképre kerülését” támogatják.

A két fiatal séf, Gerlai Attila és Fekete Tibor közös munkája ez a 7 fogásos menü, amelyben megmutatják mit tud a régió és mit tud a régi-új konyha.
A kóstoló menü április 13-tól foglalható a Mariska étteremben, Tiszafüreden.