Kerékpáros ügyességi verseny és túra Szolnokon

Kerékpáros ügyességi verseny és túra az Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében 2018. szeptember 22. szombat


Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan 2018-ban is csatlakozott a szeptember 16-22. között megrendezendő Európai Mobilitási Héthez. 
 
Az Önkormányzat kiemelt fontossággal kezeli a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését, a közösségi közlekedés használata mellett a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. 2018-ban is célként fogalmazódik meg a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés.
 Képtalálat a következőre: „Kerékpáros ügyességi verseny és túra Szolnokon”
A rendezvényhez kapcsolódóan 2018. szeptember 22-én, az Autómentes Nap alkalmával, az 55. Tiszaligeti Napok keretében tudás-élmény alapú, kerékpáros ügyességi versenyt, és egy 13 km-es kerékpáros túra megszervezését tervezik a városban több helyszínen.
 
A rendezvény célja, a város kerékpárút-hálózatának megismerése és a szolnoki kerékpáros turizmus népszerűsítése mellett, a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályainak megismertetése, a résztvevők tudásának bővítése melyet játékos-vetélkedős formában kívánunk megvalósítani. 
Éppen ezért a kerékpáros túra nem egy gyorsasági verseny, nem az a cél, hogy a résztvevők minél hamarabb teljesítsék a távot, tehát nem az idővel futnak versenyt, eredményüket az egyes megállókon nyújtott teljesítményük határozza meg, miközben önfeledten, magukat jól érezve tölthetnek el egy vidám délelőttöt. 
 
A rendezvényen, 3 állomáson (RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - Holt-Tiszai Vízisport Telep) mérhetik össze tudásukat a résztvevők. Azok a versenyzők, kik a legtöbb pontot gyűjtik össze, értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak.
Táv: 13 km
A kerékpártúra tervezett útvonala:
Indulás: Tiszaligeti bitumenes pálya- Tiszavirág gyalogos- és kerékpáros híd -Tiszaparti sétány - Indóház út 
1. állomás: RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum
József Attila út - Baross Gábor út
2. állomás: Aba - Novák Agóra Kulturális Központ, Tourinform Szolnok Iroda 
Hild János tér - Hubai út - Kossuth tér - Kossuth Lajos út - Szabadság tér – Tisza-híd – Debreceni út - Holt-Tisza-part 
3. állomás: Holt-Tiszai Vízisport Telep
Holt-Tisza-part - Emese út - Vízpart körút - Holt-Tisza-híd - Kertész út - Kertvárosi körforgalom 
Érkezés: Tiszaligeti bitumenes pálya
 
Minden résztvevő regisztrációs csomagot kap ajándékba.
Regisztrációs határidő: 2018. szeptember 13.  a szervezes@szolsport.hu, vagy a marketing@ph.szolnok.hu e-mail címen.
Részletes programterv:
8:30-9:00Érkezés, találkozó a Tiszaligetben a Bitumenes Kézilabda pályánál, induló csomag átvétele a „Regisztráció” feliratú asztalnál
10:00 Kerékpártúra RAJT
14:00Eredményhirdetés, Tiszaliget
 
Kiegészítő programok/szolgáltatások: részegszemüveg kipróbálása, „BikeSafe” kerékpár-regisztráció, kerékpár szerviz.
Forrás:szolnok.hu