Jelentősen megváltozik a szolnoki Tisza part képe

A héten kezdjük a Tisza-parton található támfal kifestését – tájékoztatta szoljon.hu portált Tóthné Páncsics Edina, a projekt művészeti vezetője és a szolnoki Magisz­ter Alapfokú Művészeti Iskolájának vezetője.


A program keretén belül Szolnok híres épületeit és a város életében kiemelkedő személyek portréit festjük fel az említett területre.
Mint azt a művészeti vezető elmondta, harminchét gyerek és öt tanár részvételével kezdik meg a munkálatokat.

Az előkészületek már hétvégén elindulnak, vasárnap este, sötétedés után felvetítjük a segédvonalakat a támfalra, hogy könnyebb legyen a festést elkezdeni – tette hozzá a pedagógus.

Hétfőn elkezdjük, és egy héten keresztül dolgozunk majd a területen. A programról fotókat és drónnal készült videót is készítünk. Fontosnak tartjuk, hogy egy ilyen nagyságrendű eseményt megörökítsünk.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság arról tájékoztatta a hírportált, hogy fontos feladatuknak tekintik a megyeszékhely fejlesztéséhez, szépítéséhez való hozzájárulást.

Kötelezettségük az ár- és belvízvédelem biztosítása, ezenfelül azonban az igazgatóság törekszik hozzájárulni Szolnok ismertségének és elismertségének növeléséhez.

A közelmúltban kezdeményezték, hogy a 2014-ben átadott Tisza-parti sétány mentén található mellvéd kapjon díszítést. Ezzel színesebbé, vonzóbbá teszik az árvízi mérce, valamint a Tiszavirág gyaloghíd környezetét.

A javaslatot Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere is támogatta.

A vízmérce melletti szabad­téri festményeken többek között a Belvárosi templom, a színház és a Tisza Szálló lesz felismerhető.

Forrás és fotó: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/jegyezze-meg-hogy-fest-most-a-szolnoki-tisza-part-mert-a-heten-megvaltozik-1054933/