Vízivándortábor felső tagozatos és középiskolás diákok részére

Fedezd fel a természetet olyan oldaláról, ami átlagon felüli! Csatlakozz azokhoz, akik már megtapasztalták, a különleges vízi világ nyújtotta kalandokat.


Vándortábor 2017 

Lehetőséget biztosítanak eljutni a Felső-Tisza vadregényes kanyarulataiba és a Szigetköz gazdag élővilágába. A két helyszínen két-két útvonallal várják a diákokat.

Erdőkben túrázni, vizeken evezni minden gyerek álma. Országot megismertetni, kalandokra lehetőséget adni minden felnőtt célja. 2017-ben elindul gyerekeknek, fiataloknak egy Magyarország megismerését célzó program.

Pályázatot nyújthatnak be (továbbiakban: pályázók):

Alapfokú köznevelési intézmények felső tagozatai (5-8) (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is),Középfokú oktatási intézmények (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is),Szakképző intézmények,Civil szervezetek,Egyesületek,Alapítványok,amelyek, gyermek/ifjúsági közösségeket fognak össze, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését, a sportot, és a közösségüket építő program hasznos megvalósítását tervezik Magyarország természetes vizein.

A pályázat kiírója:
Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Választható túrák a Felső-Tiszán

Felső-Tisza - piros

A középiskolai korosztály számára ajánljuk, a napi távolságok teljesítése miatt. A hosszabb útvonal kárpótol bennünket a Felső-Tisza kanyarulatos szépségeivel és homokpadjaival Vásárosnaménytól – Tokajig. 

  • IDŐTARTAM: 6 nap / 5 éjszaka
  • NEHÉZSÉG: Nehezebb túra
  • HOSSZ: 143 km

Felső-Tisza - zöld

Az általános iskolai korosztály számára ajánlott, akik teljesen kezdők a vízitúrázásban. A Rétközi-tavon eltöltött első két nap után már gyakorlattal jutnak el az élő Tiszán Tokajig. 

  • DŐTARTAM: 6 nap / 5 éjszaka
  • NEHÉZSÉG: Könyebb túra
  • HOSSZ: 106 km
A vízivándortábor ideje és helyszínei:

Ideje
2017. június 19 – 2017. augusztus 20.
 
Felső-Tisza:
Vásárosnamény-Tiszamogyorós-Tuzsér-Dombrád-Gávavencsellő-Tokaj,
Rétközi tó (2 nap)-Dombrád-Tiszabercel-Tokaj


A résztvevők maximális létszáma:
A vízivándortábor 2017-es évre meghatározott időintervallumában és a megadott helyszíneken összesen maximum 5000 fő az összes Kedvezményezettet beleértve.

Pályázati feltételek:
Pályázati felület megnyitása 2017. április 15.
 
További részletek és a pályázat benyújtásának helye: www.vizivandor.hu honlapon.