Vízitúra megállóhely épül Tokajban

Több mint hatvanhárom millió forintot nyert Tokaj, amiből vízitúra megállóhelyet alakítanak ki a Bodrog partján. A „Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése” projekt keretében épül meg a tokaji megálló, a nyert összeghet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség saját forrásából még további harminc millió ötszázezer forinttal egészíti ki.


A tervezett épület elsődleges célja a Bodrogon túrázó csoportok számára biztosított sátorhelyek mellett a kulturált, higiénikus alapszolgáltatások létrehozását, mint a tisztálkodási és mosási-, mosogatási lehetőség valamint a közösségi tér kialakítását.

Az alapfunkció mellett az MKKSZ által saját forrásból finanszírozva hajótárolót is épít, mert Tokaj földrajzi elhelyezkedése miatt egyaránt ideális végpontja lehet a Bodrogon zajló túráknak, illetve a Bodrog árterére koncentráló hétvégi evezős programoknak. A hajótároló megépítésével a hajók bérbeadása és a szezonon kívüli raktározásai is megoldható.

Az egy-egy napra megálló túrázók mellett a néhány napos – egyhetes táborok üzemeltetésére is alkalmas lesz a megállóhely.

Forrás: tokaj.hu