Vízitúra a Bodrogzugban

A Tisza és a Bodrog összefolyásánál keletkezett, Bodrog-zug néven közismert ártéri terület fantasztikus, vadregényes világot rejt magában. Vízimadarak garmadája találja itt meg otthonát. A tavaszi zöld árral érkezünk mi is, mely segítségével, még a legszűkebb átjárókat, legsekélyebb vízi csatornákat is könnyedén be tudjuk hajózni.


Programok:

Péntek

este várunk mindenkit szeretettel az ország  egyik legnépszerűbb borvidék szőlőtőkéinek tövében, (Tokajban) egy hangulatos kis kempingben!

Az este programja tűzrakással kezdődik és mély álomba zuhanással ér véget. A kettő közt némi vacsorakészítés és fogyasztás, valamint ismerkedés kap helyet, ha más nem annak érdekében, hogy másnap reggel keresztnevén könyöröghess kegyelemért annak a vicces kis pajtásnak, aki ébresztő gyanánt Rád bontotta a sátrad és annak köteleivel gondosan rögzített Téged a földhöz, nehogy elragadjon valami kóbor forgószél. :o)

Szombat

Túránkat szombat délelőtt kezdjük meg. A Bodrog folyón elindulva, egy szempillantás alatt beevezünk az ártéri világ paradicsomába. Egész napos evezgetésünket sok kikötéssel, megállással, fürdőzéssel tarkítjuk. Az első napos szakasz célpontja a Bodrog-zug közepén fekvő Zalkod, ahol nomád körülmények között töltjük az éjszakát (alacsonyabb vízállásnál a vízparton táborozunk)

Vasárnap

lemásolva az előző nap menetrendjét, már óriási rutinnal a zsebünkben, kora délelőtt vízre szállunk, hogy ismét elmerülhessünk a vízi világ csodálatában.

Délután érkezés vissza Tokajba.

A pontos menetrendet persze nem véssük kőbe, hiszen az időjárás vagy bármi más is befolyásolhatja azt. A túravezető dolga, hogy az adott körülményekhez képest optimalizálja a túra menetét.

Természetszerűen rugalmas napirendünk általánosságokban a következő alapokra épül:

Reggel egy kisebb csapat útnak indul, és szerez némi elemózsiát (süt, lő, lop, netán vásárol ízlés - rátermettség valamint aktuális lehetőségek szerint), amit aztán később a csapat nagyobbik része reggeli formátumúra konvertál, természetesen, miután particionálta az ebéd alapanyagát. Reggeli után tábort bontunk és bepakolunk a kenukba.

Délelőtt ellökjük magunkat a parttól, s ezzel kezdetét veszi az aznapi kaland, móka s kacagás. A túravezető felhívja a figyelmet a napszúrás és a leégés veszélyeire. Persze mindezt néhányan nem veszik komolyan.

A nap folyamán kisebb-nagyobb megállókat tartva fürdőzünk és ebédelünk, egymást a vízbe dobáljuk. A túravezető a komolytalankodókon demonstrálja a napszúrás és a leégés fájdalmas és lassan múló tüneteit. A többiek a naptejtől fehérlő arcukkal kacagnak a kalapjuk alatt.

Délután kikötünk, majd megismételjük az első este koreográfiáját, elmélyítve a csapaton belüli ismeretségeket.

A túrát képzett túravezető kíséri!


Szállás

Mint ahogy azt már megszokhattátok más vízitúráinkon, a Bodrogon is sátrakban alszunk. Ki-ki a sajátjában, esetleg a máséban, tetszés szerinti összeállításban. :o) Az első éjszakát Tokaj egyik hangulatos kempingjében töltjük, ahol egyébként faházban is lehet aludni. Szombaton, a Bodrog-zug eldugott kis falujának, Zalkodnak romantikus vízparti, nomád táborozóhelye ad otthont.

Ellátás

A túra ideje alatt végig gondoskodunk az ellátás alapanyagáról, amelyből minden nap közösen készítjük majd el a napi ellátmányt. (Konyhatündérek előnyben.) A reggeli és az ebéd általában hideg, svédasztalos, vagy inkább svédterítős jellegű, mivel 20 személyes asztalt többségében nem cipelünk magunkkal. Este a tábortűz segítségével készítünk valami nagyon finomat...:)

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Tokaj vonattal és busszal is könnyedén megközelíthető.

Ha inkább autóval mennél de nincs autód, vagy van autód, de még bőven van benne hely, akkor se aggódj! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük, és nem utolsó sorban pénztárca terhelésünket is csökkentjük.

Társaság

A csapat létszáma 10-20 fő közöttire van tervezve

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1990 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

Részvételi díj

Időpont

2017. május 19-21.

Szállás

Sátrakban (Tokajban felár ellenében faházban is lehet aludni)

Ellátás

Teljes ellátás (hideg reggeli és ebéd, meleg vacsora)

Részvételi díj

Sátorban 18.500 Ft,

Házban 20.00 Ft

A részvételi dj tartalmazza:

  • túraszervezést,
  • felszerelések bérleti díját, (kenu, mellény, evező)
  • szállást sátorban vagy faházban,
  • étkezések alapanyagát.
  • A részvételi díj nem tartalmazza a belépőt a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet területére, ennek összege 700 Ft / nap
  • Résztvevők száma 20-30 fő

Jelentkezés időrendi sorrendben amíg vannak szabad helyeink.

Minden fiatalt várunk szeretettel! A jó hangulat garantált!

Ne tartson vissza, ha nincs társaságod, más is van ezzel így. A vízitúra kitűnő alkalom új barátok szerzésére!


Jelentkezés

A jelentkezés menete: Túrára jelentkezni kizárólag itt, on-line lehet. Határozd el magad, és nyomd meg az alábbi "Jelentkezem" gombot. Ha már túráztál velünk korábban, add meg az azonosítódat és jelszavadat, ha még nem regisztrálj értelemszerűen. A jelentkezés végén lesz egy rovat, ahova az esetleges megjegyzéseidet leírhatod. A jelentkezés végén kapsz egy automatikus e-mailt, amiben megkérünk, hogy utald át a túra előlegét, 8000 Ft-ot, vagy a teljes összeget.

Jelentkezés: http://www.bekatutaj.net/bodrog-viziturak/punkosdi-vizitura-a-bodrogzugban

Forrás és fotó: tokajturizmus.hu