Víz világnapi nyílt napok a Szent István éri víztoronyban

A Víz világnapjához kapcsolódóan 2017. március 24-26-án, pénteken (9.00 és 17.00 között), szombaton és vasárnap (10.00 és 17.00 között) Nyílt Napok a Szent István téri víztoronyban.


Vízzel kapcsolatos érdekes és látványos kísérletekkel, feladatokkal, ismeretterjesztő, hasznos kiadványokkal, játékokkal is várjuk az érdeklődőket.

Pénteki napon a torony továbbra is ingyenesen tekinthető meg, szombaton és vasárnap kedvezményes belépőjeggyel látogatható (220 Ft/fő).

Az „Öreg Hölgy”, a Szent István téri műemlék víztorony ismét Nyílt Napokon várja az érdeklődőket a Víz világnapja alkalmából.

Az állandó kiállítások – a szikvíz, a fizika története – mellett különböző Víz világnapi tablókat, plakátokat, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerláncbiztonsági Főosztályának ismeretterjesztő, egészségfejlesztés témájú tájékoztató anyagait is megtekinthetik a látogatók.

Immár hagyományosan a szegedi egyetem környezettan, illetve környezettudomány szakos hallgatói vállalkoznak a tudomány népszerűsítésére, érdekes és látványos kísérleteken keresztül: „Parányi részecskék és napfény - egy barátság a tiszta vízért”

 Öntisztuló felületek víztisztításra

 Szerves szennyezők kimutatására alkalmas színszenzorok

 Vízkezelésre alkalmas nanorészecskék látványos előállítása

 Sósvíz/édesvíz, vicces víz :)

 Felületi feszültség és a szaladgáló pálcikák Vízzel kapcsolatos hasznos kiadványokkal, játékokkal is várjuk az érdeklődőket.

A látogatáshoz nem kell előzetesen bejelentkezni! Pénteken (március 24-én) ingyenes a belépés a víztoronyba!

A Szent István téri víztorony nyitvatartása: 2017. március 24-25-26. péntek: 900 -től 1700 óráig, szombat – vasárnap: 1000 -től 1700 óráig

További információ: www.szegedivizmu.hu