Változatos programok, ingyenes szűrések az Európa-napon

Május 9-én az Európa-napot ünnepeljük, amely az európai béke és egység egyik jelképe. Ennek tiszteletére országszerte 19 helyszínen tartanak rendezvényeket. Szolnokon a Kossuth téren, május 5-én, pénteken 9-18 óra között rendezik az Európa-napot, melyen sok-sok színes programmal és egy szűrőkamionnal várják a lakosokat.


Ezen a napon lehetőség nyílik tájékozódni, informálódni az Európai Unióról, a jövőbeni kilátásokról, országunkat is érintő témákról. Az eseményen idén is kitölthető az Európa-totó, a helyesen kitöltők között egy 4 napos, 2 személyes máltai utazást sorsolnak ki. Népi- és kézműves játékokon, ingyenes gyermek- és családi programokon is részt vehetnek az odalátogatók.

Az EMO Optika támogatásának köszönhetően Szolnokra érkezik a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját végző országjáró szűrőkamion, mely 34 féle ingyenes szűrővizsgálaton való részvételre nyújt lehetőséget. A rendezvényre látogatókat a szűrőkamionon túl látványos sport- és egészségsátor, anatómiai bemutató, egyedi 3D látvány- és hangelemekkel színesített anatómiai vetítés is várja. A programon több civil szervezet is bemutatja tevékenységét és tájékoztatja a lakosokat egészségmegőrzéssel, betegségmegelőzéssel kapcsolatosan.

Forrás: szolnok.hu