Utazási kiállítás- Szolnok

A 40. Utazás Kiállítást március 2. és 5. között csaknem 30 ezer látogató kereste fel. Az Utazás Kiállítás az elmúlt négy évtizedben mindvégig Magyarország piacvezető turisztikai vására volt.


A szakmabeliek mind a mai napig szezonnyitó eseményként és kihagyhatatlan szakmai fórumként tartják számon, a hazai turisták pedig élmény- és információszerzési forrásként tekintenek rá.
 
A színes forgatagban, lépten-nyomon külföldi díszvendégekkel, érdekes előadásokkal, finom kóstolnivalókkal lehetett találkozni.
Az aktív turizmus fontos része volt az idei kiállításnak, sőt a vásár tematikai felosztását is nagy részben alakította, ahogy a fiatalok, az Y generáció megjelenése is, mivel speciális igényeik fontosak a turizmus számára.
 
A Szolnok stand koncepciója igazodott az idei kiállítás fő témájához, fesztiválokról, főbb rendezvényekről, valamint a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségeiről adtak tájékoztatást. A fesztiválokat, karszalagokkal is népszerűsítették, mely egyben játék is volt,  hétfőn sorsolták ki az öt szerencsés nyertest, akik szolnoki ajándékcsomagban részesülnek.
 
Nagy sikert aratott a szelfi pont: a Holt-Tisza volt a standra varázsolva képi megjelenésben, 3D-s megoldással pedig kajakba ülhettek a látogatók és fotót készíthettek magukról. Akik az elkészült képet feltöltötték a facebook oldalukra, ajándékot kaptak.
 
A szolnoki habos isler az elmúlt évekhez hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett, hiszen sokan még nem kóstolták a csak Szolnokon kapható süteményt.
 
A szolnoki stand már messziről jól látható volt, hiszen a RepTár repülő húzta a Szolnok táblát, ezzel is szimbolizálva a fő turisztikai vonzerőt.
 
Sokan érdeklődtek a szolnoki sétahajózás, kajak/kenuzási lehetőségekről, valamint a kempingezés felől.
 
A Pont Szolnok, Pont Fesztivál, Pont szállás című kiadvány elnyerte a látogatók tetszését, a turisztikai térképek is nagyon kelendőek voltak.
 
Az Utazás kiállítás színes forgataga egy felnőtt számára is rengeteg élményt jelentett, hát még egy kisgyermeknek. A legkisebbekre gondolva a standon berendeztek egy gyereksarkot, a városházát, Tiszavirág hidat, RepTárat ábrázoló kifestő képeslapokkal, színes ceruzákkal, léggömbökkel, szélforgókkal.
 
Nagyon sokan rácsodálkoztak Szolnok város szépségeire és a színes programajánlatra, így az idén biztosan több turistára, városunkba látogatóra számíthatunk.
 
 
Forrás: http://info.szolnok.hu/hirek-m21/szolnoki-siker-az-utazas-kiallitason-n8095