Ügyességi autóverseny gyermekprogramokkal

A változatos hétvégi programok egyike lehet Szolnokon a negyedik alkalommal megrendezett Alfa Zilahi Autoglas Kupa a lengyel piac területén vasárnap, melyen nyolc kategóriában várják a nevezéseket. A rendezvény akár családokat is vonzhat, hiszen a gyerekekre is gondoltak szervezők: lesz légvár, gyerekgokart és munkakutya bemutató.


agyszerű alkalom ez a tapasztalatok bővítésére, és a technika gyakorlására - mondta Szabó István alpolgármester a rendezvény sajtótájékoztatóján. Zilahi Sándor és Hagyó László szervezők a részleteket ismertették és bemutatták a pályarajzot is.

A nevezések száma várhatóan nagyobb lesz, mint az előző években és a tavalyi esős versenynap után az idén jó időre számítanak. Ettől függetlenül fedett mobil lelátókkal is készülnek a szervezők.

A nyolc kategóriában - közte külön női is lesz – indulóknak a pályát a legrövidebb idő alatt kell teljesíteni. Minden induló legalább kétszer teljesítheti a biztonságosnak, ugyanakkor technikásnak épített pályát, melybe három látványos elemet, úgynevezett madmax kört alakítanak ki.

Részletek a verseny fb oldalán olvashatók!

Forrás: szolnok.hu