Szúnyoglárvák és bacilusok is küzdenek a Föld Napja alkalmából Szegeden

Óriás szelektív csúzlival lőhetnek és hulladékból készített hangszerekkel is megismerkedhetnek azok, akik szombaton kilátogatnak a füvészkertbe. Újszegeden a Föld napi programokon minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.


A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. várja a szegedieket a Föld Napja alkalmából az újszegedi füvészkertbe április 22-én, szombaton 10 és 16 óra között tartandó ingyenes rendezvényére.

A színpadon látható lesz a „Répa úr és az Energia” című mese, amelynek keretében mesés környezetbe ágyazva beszélgetnek a gyerekekkel az energiaspórolás lehetőségeiről. Továbbá a zeneterapeuta közreműködésével egy interaktív bemutatót is tartanak hulladékból készített hangszerekből, amelynek célja a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára való figyelemfelhívás.

A gyerekek kipróbálhatják magukat a mini öko-labirintusnál, az útvesztőtáblánál és az energiatakarékos ház táblájánál. Ügyességüket is megmutathatják az óriás szelektív csúzlival és lengő PET-palackkal.

A résztvevők bekapcsolódhatnak a játékos zöld vetélkedőbe, amelynek állomásain pecséteket gyűjthetnek értékes nyereményekért. Kiderül az is, ki a legügyesebb az „öko-szókeresőben” és mi a komposztálás?

A környezetgazdák a már jól ismert foglalkozásaikat is felvonultatják: bárki kívül-belül megnézhet egy seprőgépet, valamint locsolóautót, lesz arcfestés és kézműves-foglalkozásokba is be lehet majd kapcsolódni.

A rendezvény partnerei ugyancsak számos meglepetést tartogatnak a Föld Napjára, többek között az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés közreműködésével italos kartonból „újrapapírt” készítenek. Továbbá a No Mosquito Kft. segítségével az érdeklődők betekintést nyerhetnek a környezettudatos szúnyoggyérítés világába, azaz játékosan szemléltetik a szúnyoglárvák és bacilusok harcát, valamint bemutatásra kerül a szúnyoggyérítéshez használatos kétéltű motoros jármű is.

A Tappancs Állatvédő Alapítvány közreműködésével pedig a családi rendezvényre kilátogatók felvilágosítást kaphatnak a felelősségteljes állattartásról.

Értékes nyereményekért tombolasorsolás is lesz délután 2 órától.

Forrás: szeged.hu