Színes programok a Tokaj Fesztiválkatlanban

A Tokaj Fesztiválkatlan hazánk egyik legnagyobb szabadtéri színháza, ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik. A Bodrog folyó́ közelsége és a környező sziklafal egyedi atmoszférát, romantikus nyári hangulatot kölcsönöz a színpadnak és az egész rendezvényközpontnak.


Idén harmadik teljes szezonját kezdi meg a Fesztiválkatlan. Ahogy azt az eddigi években megszokhattuk, két játszóhelyen – a Nagyszínházban és a Teátrumban – május közepétől szeptember elejéig a legváltozatosabb műfajú előadásokkal, többek között musical- és tánc előadásokkal, klasszikus és pop koncertekkel, kamaraelőadásokkal, humorestekkel várják a nézőket.

Az évadot Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő informatív, ugyanakkor lebilincselő és közvetlen stílusú előadása nyitja május 19-én, a Teátrumban. Gyermeknapon egész napra kinyitja kapuit a Katlan, és ingyenes programokkal várják a kicsiket és nagyokat!

A BonBon Matiné Ludas Matyi történetét meséli el zenével, élő grafikai illusztrációval, miközben a gyerekek közelről megismerhetik a hangszereket, és a klasszikus zene világát. Azonban nem csak ezen a napon szól a zene a gyerekeknek: június 18-án az ország legnépszerűbb gyerekzenét játszó együttese, az Alma zenekar szórakoztatja az egész családot.

A színházat kedvelők örömére június utolsó hétvégéjén egyszemélyes zenés darabjával érkezik Csákányi Eszter, aki a női lélek megannyi arcáról mesél rengeteg humorral, iróniával és öniróniával. Kern András pedig egy színházi kellékes szerepében adja elő vicces, ám elgondolkodtató „one man show-ját”. Július 21-én a Párterápia című vígjátékban egy kihűlt házasság utolsó megmentési kísérletét láthatják frenetikus helyzetekkel, mulattató fordulatokkal és meglepetések sorával. Másnap a nagyszínpadon a Magyar Színház A muzsika hangja című örökzöld musicalt hozza el a tokaji közönségének.

Az izgága apácanövendék, a hét gyerek, és a fiatalon megözvegyült von Trapp kapitány szívhez szóló története ezúttal Eperjes Károly rendezésében látható. Augusztus 26-án szintén egy híres történet, Robin Hood mítosza kel életre. Az élő zenekar játszott musicalben a romantikus lírai jelenetek, a látványos táncképek Szomor György rendezésében, Gubik Petra, Kovács Áron, Gerner Csaba, Vastag Tamás, Hajdú Steve és Gesztesi Károly főbb szereplésében látható.

A zenés színházi produkciók mellett fergeteges táncshow-k is várják a közönséget. Július 16-án az ExperiDance ezúttal repertoárjuk leglátványosabb koreográfiáit mutatja be Nostradamus című egész estés show-jában. A Román Sándor vezette táncegyüttes Földünk ezer arcát, misztikummal teli világát kelti életre, az utazás idegenvezetője Ganxsta Zolee. Augusztus 12-én, a Zempléni Fesztivál keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában elevenedik meg A Tenkes kapitányának története. A látványos produkció megőrzi a film legjelentősebb, legszórakoztatóbb epizódjait: gazdag néptáncos kincsünk segítségével idézi meg a kuruc kor legendás személyeit, zenei- és mondavilágát. Szeptember első hétvégéjén pedig a Seasons of life című folklórshowban az emberi élet legfontosabb eseményeit, szerelmet, vágyat, bánatot és kísértést dolgozzák fel a néptánc eszközeivel, fantasztikus táncjelenetekkel. A magával ragadó előadásban nagy múltú néptáncegyüttesek, valamint ifj. Csoóri Sándor és Novák Péter is közreműködnek.

A Fesztiválkatlan színpadain csodálatos hangú énekesek koncertjeit is élvezhetik. Július 8-án az ország egyik legjobb férfihangja, Molnár Ferenc Caramel zenekarának kíséretében hozza el a mindenki által ismert slágereit, a hónap utolsó hétvégéjén a karcos hangú Oláh Ibolya régi és új dalait egyedi hangszerelésében adja elő. Világsztárt is köszönthetünk Tokajban: a legendás Modern Talking egykori tagja, Thomas Anders és zenekara július 29-én elhozza a legnagyobb slágereket, kihagyhatatlan élmény a nosztalgiázni vágyó közönségnek!
Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalai a mai napig élénken élnek lelkünkben, nagy slágereik augusztus 5-én egyetlen estére újra életre kelnek Fésűs Nelly, Janza Kata, Gubik Petra, Fejes Szandra, Szomor György, Varga Miklós, Vastag Tamás és Egyházi Géza előadásában.
A Budafoki Dohnányi Zenekar augusztus 18-án első alkalommal mutatja be legújabb, ABBA Symphony című előadását, a Zempléni Fesztivál keretében. Az ABBA zenekar legismertebb slágerei új, szimfonikus hangszerelésben, négy tételben, táncosokkal, énekes szólistákkal, és egy 150 tagú kórussal kiegészülve szólalnak meg.

Idén sem lesz hiány a nevetésből. A Dumaszínház két ikonikus alakja, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám is önálló, stand-up comedy estjével érkezik. A L’art pour l’art társulat – Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni – augusztus végén közkívánatra visszatér a Katlanba, ezúttal legújabb színházi estjüket hozzák el.

Neves mentálhigiénés szakember, szakpszichológusok és pszichoterapeuták előadásain egy kicsit elmélyedhetünk magunkban, válaszokat kaphatunk az élet és a lélek fontosabb kérdéseire. Június 10-én Pál Feri atya humoros történeteken keresztül ad választ például arra, hogy hogyan legyünk elégedettebbek és boldogabbak. Dr. Vekerdy Tamás augusztus 21-én bölcs, gyakorlatias tanácsokkal lát el minket a gyerekek testi és lelki szükségleteivel kapcsolatban, dr. Bagdy Emőke szeptember 8-án a Teátrum záró előadásán a család intézményének fontosságára, az elköteleződésre és a felelősség vállalásra igyekszik felhívni a figyelmet.

A Nagyszínházi programot Zorán koncertje zárja szeptember 2-án este. Nagyszerű zenekarának kíséretében a legújabb daloktól kezdve a ritkán játszott szerzeményeken keresztül, a kihagyhatatlan klasszikus slágerekig megszólal majd jó pár.

Bővebb információk: www.fesztivalkatlan.hu

A 2017-es év programjai:
Május 19. – Nógrádi György: Te is megértheted, mi zajlik a nagyvilágban
Május 28. – Gyermeknap
Június 10. – Pál Feri atya előadása: Elégedetten az élettel
Június 18. – Alma zenekar
Június 23. – Kőhalmi Zoltán: A pesszimizmus előnyei
Június 30. – Csákányi Eszter: Akit az Istenek szeretnek
Július 8. – Caramel koncert
Július 16. – ExperiDance: Nostradamus
Július 21. – Párterápia vígjáték
Július 22. – A muzsika hangja musical (Magyar Színház)
Július 28. – Oláh Ibolya klubkoncert
Július 29. – Thomas Anders és a The Modern Talking Band
Augusztus 4. – A kellékes (Kern András)
Augusztus 5. – Máté Péter-Cserháti Zsuzsa emlékkoncert
Augusztus 11. – Kiss Ádám a nagyvilágban
Augusztus 12. – A Tenkes kapitánya-Magyar Nemzeti Táncegyüttes (Zempléni Fesztivál)
Augusztus 18. – ABBA Symphony-Budafoki Dohnányi Zenekar (Zempléni Fesztivál)
Augusztus 21. – Dr. Vekerdy Tamás előadása: „Kisiskoláskor küszöbén..”
Augusztus 25. – L’art pour L’art: Halványlila gőz
Augusztus 26. – Robin Hood musical
Szeptember 1. – Seasons of life folklórshow
Szeptember 2. – Zorán koncert
Szeptember 8. – Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása: A család jövője, a jövő családja

Forrás: tokaj.hu