Sárkányhajós boszorkányok a Tiszán

Dobolástól volt zajos a Tisza szombaton: profi és amatőr sárkányhajósok mérték össze tudásukat Szegeden. A Boszorkány-kör résztvevői komoly sminkeléssel demonstrálták, milyen szuper a vízen jókedvet varázsolni.


A vállalkozó szellemű szegedi boszorkányok is folytatták a több mint tíz éve tartó hagyományt, és a Szeged-napi sárkányhajózás apropóján a vitorlás kikötőből indulva játszva leevezték a komoly sportteljesítménynek számító 8 kilométert, a Boszorkány-kört, amelyet a Boszorkánysziget és a Maros torkolat között kell megtenni.

A hajóban boszorkányosra sminkelt hajadonok, családanyák ragadtak lapátot, és teljesítették jó hangulatban azt a távot, amit korábban előttük már többen is megtettek 632 futam során, különböző versenynemekben. Volt, aki vitorlással, evezőssel, halászladikkal, vagy éppen úszva indult útnak, de mind közül a legnépszerűbbnek eddig a sárkányhajó bizonyult – tudtuk meg Kipper Györgytől, a rekordkísérlet meghonosítójától, a szegedi Tiszavirág Sportegyesület elnökétől.

Evezősviadal a Tiszán

A Szeged-napi sárkányhajó-viadalon résztvevők – többek között sportolók, profi és amatőr sárkányhajósok – 200, és Szeged szabad királyi várossá alakulásának emlékére 1715 méteren mérték össze tudásukat szombaton. Ez utóbbin a HidraGén csapata ért célba elsőként, a második helyen a Szegedi VE, a harmadikon a Hullámtörők egysége végzett.

Forrás és fotó: delmagyar.hu