Megnyílt a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Tourinform Szolnok Iroda közreműködésével április 7-8. között rendezi meg a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására programot. A rendezvényt Szalay Ferenc polgármester és a díszvendég Cegléd polgármestere nyitotta meg.


A kiállítás egyik legfontosabb feladata a megyeszékhely népszerűsítése, Szolnok új turisztikai attrakciói: a RepTár, a Sörárium és a helyi fesztiválok bemutatása. Idén díszvendégként Szolnok és térsége 19 települését, valamint Ceglédet és környékét köszönthetjük. Megismerhetjük az ország desztinációinak látnivalóit, a Dunántúl és a Balaton vidékétől az Észak-Magyarországi és Észak-Alföldi településekig. A kiállító utazási irodák külföldi ajánlatai mellett Maros megye mutatja be turisztikai értékeit.

A Hild téri szabadtéri színpadon zenei együttesek, egyesületek, csoportok és népszerű előadók lépnek fel, a gyerekeket interaktív játszóház és állatsimogató várja.

Az ünnepélyes megnyitót követően az Év Turisztikai Attrakciója elismerést elnyert RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeumot mutatta be Marsi Gabriella marketingigazgató, majd „Mi is az a Slow Food?” címmel Barát József őstermelő, Nagykörű község alpolgármestere előadását hallhatták az érdeklődők. Délben Maros megye turisztikai értékeit ismertette Ercsei Matild, Maros Megye Tanács tanácsadója, s a következő napokban is érdekes előadások várják a program látogatóit.

Bővebb információ kérhető: Tourinform Szolnok iroda 5000 Szolnok, Hild János tér 1. Tel: 56/420-704 E-mail: szolnok@tourinform.hu

Forrás: szolnok.hu