Közel 180 gyermekhorgász mérte össze a tudását Tiszafüreden

A közelmúlt legnagyobb gyermek horgászversenyére került sor Tiszafüreden, ahol 178 pecasulis diák mérhette össze horgásztudását. A versenyzőknek felkészítő tanáraik és szüleik is szurkoltak, így kb. 250 fő érkezett a Tisza mente és a Tisza-tó régió minden tájáról az április 30-i a rendezvényre.


A reggeli induláshoz mindenki pogácsát, kakaóscsigát kapott, ami némi erőt adott a korán kelő fiataloknak. A versenypályát a Füredi-Holt-Tisza, a VIII-as öblítőcsatorna és az Örvényi-Morotva jelentette, mely három szektorra oszlott. Minden szektorban nagyjából 60 versenyző kapott helyet. A szabályzat előírta a kifogott hallal való kíméletes bánásmódot és a szakkörön kapott 4 méteres spiccbotokot használatát. A zsákmányt többségében keszegfélék adták.

Az eredményhirdetésre a mérlegelés után délben került sor, a megfogott halak addigra már visszanyerték szabadságukat. Minden szektor külön lett értékelve és különdíjat kapott a versenyen legnagyobb halat fogó horgász is. A legjobbakat értékes nyeremények: feederbotok, orsók, haltartók, csalik, merítőszák és mindenféle aprócikkel megtömött szerelékesdobozok várták. Azoknak sem kellett szomorkodniuk, akik lecsúsztak a dobogós helyről hiszen minden résztvevő átvehette az etetőanyagból, horgokból, ólmokból és egyéb hasznos kiegészítőkből összeállított csomagját. A verseny után meleg ebéd és üdítő várta a gyereksereget.

A verseny dobogós helyezettjei:

„A” szektor:

I. hely: Kovács Máté (Debrecen): 1195 g

II. hely: Berki Bence (Debrecen): 593 g

III. hely: Pródán-Kovács Sándor (Debrecen): 315 g

„B” szektor:

I. hely: Szilágyi László József (Rákóczifalva): 1150 g

II. hely: Tóth Barnabás (Rákóczifalva): 1080 g

III. hely: Nagy Nikoletta (Kömlő): 1070 g

„C” szektor:

I. hely: Illés Milán Dávid: 945 g

II. hely: Tamás Bálint (Tiszagyulaháza): 380 g

III. hely: Szabó Dominik Mihály (Tiszagyulaháza): 345 g

A legnagyobb halat Szilágyi László József (Rákóczifalva) zsákmányolta, fogása egy 605 grammos dévérkeszeg volt.

A szép eredményekhez ezúton is gratulálunk!

A szektorok dobogósai értékes feeder botokat, orsókat és felszerelésekkel teli horgászdobozt vehettek át. Külön köszönet illeti Bujáki Gézát, a Pontyvilág magazin főszerkesztőjét és a Pontyshow kiállítás szervezőjét aki egy kisteherautónyi horgászfelszerelést ajánlott fel a gyerekeknek. Így  minden résztvevő kapott egy horgokból, ólmokból, zsinórból, etetőanyagból, csalikból és apró felszerelésekből álló csomagot.
Köszönjük a verseny és a mérlegelés során nyújtott segítséget a Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület tagjainak (Elek Gyula, Pénzes András), a  Professional etetőanyagok gyártójának (Agrárius Union Kft. – Katona Tibor), a gyerekek reggelijét felajánló Nemzeti Sütödének (Ábrahám Tamás).

Forrás: sporthorgasz.eu