Fejlesztés előtt áll Tokaj

11 milliárd forintnyi támogatást kap Tokaj városa.


Ennek keretében megvalósul az óvárosi parti sétány kiépítése és a belvárosi sétálóutca egységes szerkezetű átépítése. Továbbá a Tokaji bormúzeumot látogatóközponttá fogják alakítani. Erre a többi helyszínnel közösen 3,5 milliárd forrás jut.

Aktív turizmusfejlesztés is meg fog valósulni, mint a kerékpáros infrastruktúra-fejlesztése valamint a Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztésének első üteme, összesen közel 2 milliárd értékben.

A tokaji sziget attraktivitását is növelik: ide tartozik a Rákóczi-vár felújítása és környezetének rendezésére, a sevillai Makovecz-pavilon Tokajban való felállítása illetve a Bodrog part lombkorona sétány és a kilátó a tokaji Kopasz-hegyen is megvalósul mintegy 2,5 milliárd forint értékben.

A meglévő Tisza hidat is fejlesztik a kerékpáros turizmus részeként, valamint egy gyalogos híd építése is megkezdődhet a Bodrog felett, a két projekt költségei is elérik a 2,7 milliárd forintot. Ezen felül további fél milliárd forint jut innovatív turisztikai termékek fejlesztésére.


Forrás: http://www.tokaj.hu/hirek/milliardok-jonnek-tokajban/