Élénk turizmus Szegeden húsvétkor

Jót tesz a szállodaiparnak a négynapossá nőtt húsvéti ünnep. A hosszú hétvégére sokan elutaznak, többen Szegedet választják a pihenés helyszínéül. A nagyobb szállodák telt házzal üzemelnek Húsvét idején, a vendégeknek az ilyenkor szokásos menüvel, a gyerekeknek tojáskereséssel kedveskednek. A városba érkezőket több program várja.


Turizmus: Csúcsra jár Szeged húsvétkor

Már megérkeztek az első vendégek a négynapos hosszú hétvégére. A tavaszi szünetet sok család használja ki, és locsolkodás helyett inkább pihenéssel tölti a Húsvétot. 

Maklári Lászlóné, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója elmondta szállodájuk igén népszerű minden tavaszi szünetben, minden Húsvétkor. Ez most is így van, a Forrásban idén is teltház lesz ebben az időszakban, a foglaltság már most 90 %-os.

Az újszegedi szállodába igyekeznek húsvéti hangulatot csempészni. Az étteremben a hagyományos sonka-tojást szolgálják fel, de lesz borjúsült is. A kicsiket a kertben  tojásvadászat várja. Szintén a gyermekes családok érkeznek majd a Kata Panzióba, de nagy többségben lesznek a fiatal párok és az idősebbek is, sőt visszatérő külföldi vendégek is itt töltik az ünnepeket. Bár ez a szálláshely kisebb, majdnem telt ház lesz a négynapos ünnep alatt.

Gyulainé Vass Eszter, a Kata Panzió vezetője szerint a hosszú ünnepnek köszönhetően egyre többen 1-2 éjszaka helyett 3 éjszakára foglalnak szállást.

Azok, akik Szegedet választják a kikapcsolódás helyszínéül, biztosan nem unatkoznak majd. A hétvége sok programot kínál a helyieknek és a turistáknak egyaránt.

Ács Szilvia, a Tourinform Iroda vezetője elmondta, több program is várja a szegedieket és a turistákat a városban a hosszú hétvégén. Pénteken elkezdődött a Gerilla Gourmet fesztivál, 3 napon keresztül gasztronómiai csodákban lehet része a látogatóknak. Szombaton a Dómban lesz Dóm-látogatás, a Dömötör-tornyot is megnyitják, 10 órakor és 15 órakor pedig egy Dóm téri és Dóm környéki sétát és a benti liturgikus térben is betekinthetnek az érdeklődők.

Szombaton városnéző sétán vehetnek részt a turisták, az alsóvárosi tájházban tojást lehet festeni, a Vadaspark pedig vasárnap és hétfőn várja a gyermekes családokat tojáskeresésre

Forrás: szeged.hu19:06:56