Ehhez hasonló nagyságrendű beruházás talán csak 1847-ben történt Szolnokon

Az elmúlt két évtized legfontosabb beruházása az M4-es építése- mondta Szolnok polgármestere


 Továbbá elmondta, hogy ehhez hasonló nagyságrendű beruházás talán csak 1847-ben történt a városban, amikor a vasút elérte Szolnokot. Ehhez hasonló fejlődést vár a város az M4-estől.

"Most nincs négysávos utunk, s büszkék vagyunk arra, hogy mennyire fejlődik térségünk. Ez a munka válik most könnyebbé, hiszen mi leszünk az a hazai nagyváros, mely csak negyven percnyire lesz a nemzetközi reptértől. De talán a legnagyobb segítség, hogy az emberek azt látják, hogy az itt élő embereknek van távoli jövője, érdemes itt befektetni, hiszen minden adott lesz, ami másutt."

Üllő mellett, a már épülő M4-es autóút vonalában helyezték el a Budapestet Szolnokkal összekötő gyorsforgalmi út alapkövét pénteken délben. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Homolya Róbert közelekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, illetve Mayer András, a beruházó NIF Zrt vezérigazgató-helyettese közösen rakta le a jelenkor üzenetét tartalmazó kapszulát az előkészített helyére.

Forrás: szolnok.hu