Böllérverseny és malacsiratás is lesz a téren

Nyolcadik alkalommal nyílt Toros Pálinkafesztivál szerdán a Széchenyi téren, hogy idén is belekóstolhassanak a szegediek a disznóvágások hangulatába.


Március 19-ig a Böllér és a Hentes színpadokon, valamint környékükön zajlanak az események. Szombaton megrendezik a hagyományos böllérversenyt is.
Az idén már öt napra csempészi a szegedi belvárosba a toros ételek ízeit és hangulatát a Tisza Expo csapata, akik március 15. és 19. között immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a Toros Pálinkafesztivált a Széchenyi téren.

A 2010-ben útjára indított rendezvény a korábbi években igen nagy népszerűséget vívott ki magának a szegediek körében, így várhatóan az idén is jócskán lesz eszem-iszom, dínomdánom a téren.

Szerdától vasárnap estig félszáz kiállító kínálja a vidéki Magyarország hagyományos ízeit. A téren bemutatkoznak a házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők és élelmiszeripari kisvállalkozások, a tradicionális pálinkakülönlegességek gyártói és forgalmazói, bortermelők, valamint a hagyományos disznótoros ételeket felvonultató vendéglátósok.

Magyar disznótoros azonban nincs jó pálinka nélkül: így a remek ételek mellett, az eddigi évekhez hasonlóan most is igazi pálinkakülönlegességekkel készülnek a kiállítók.
Most március 15. is a fesztivál idejére esik, így a program-sorozat első napját egyik legnagyobb nemzeti ünnepünknek szentelik. Igényes kulturális programokkal és műsorokkal emlékeznek meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről.

A fesztivál öt napján többek között fellép Raksa Bernadett, a Colorado Country Band, a Balkán Fanatik, a Colorado Social Klub, a Csiga Duó, valamint fellép a Hász Eszter és Takács Gábor akusztikus duó, de lesz jótékonysági malacfestés, pálinkás malacsiratás és családi káposztafőző verseny is.

A szombati napon – az esemény hagyományainak megfelelően – az idén is megrendezik a böllércsapatok versenyét, amelynek eredményhirdetését 15 órakor tartják, majd fellép a Jaffa Trió.

 

Forrás: szeged.hu