Az idén elkezdődhet a Belvárosi Híd rekonstrukciója

A városi közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága hétfő reggeli ülésén elsősorban költségvetéssel kapcsolatos ügyeket tárgyalt, de egy előterjesztéssel kapcsolatban elhangzott, hogy akár már az idén elkezdődhet a Belvárosi híd felújítása.


Az államháztatartási törvény írja elő, hogy minden költségvetési év zárszámadását el kell végezni, és ez most meg is történt. A 2016 évi büdzsé részletes elszámolásából kitűnik, hogy rengeteg pályázati pénz érkezett a TOP pályázatokból, ám ezek elköltésére csak az idén kerülhet sor. Ezért kellett módosítani az idei költségvetést is, hiszen körülbelül 40 projekt előkészítése zajlik jelenleg.

Eldőlt az is, hogy egyelőre nem adja ki a város a Belvárosi híd szagadi hídfője alatti területet egyetlen vendéglátó vállalkozásnak sem, ugyanis a Modern Városok Program keretében Szegednek megígért hídrekonstrukció akár már az idén elkezdődhet. Ebben az esetben építési területté válik a híd alatti rész, így nem érdemes már a terület bérbeadásával foglalkozni. 

Eladásra hirdeti az IKV a Rigó utca 24/B épületét, ugyanakkor két nagy bérház villamoshálózatának felújítására is igent mondtak a képbiselők. Ezek az Olajbányász tér 1. illetve a Székely sor 21. szám alatti 100 százalékban önkormányzati tulajdonú épületek.  

Forrás: szeged.hu