A tiszavirágzás folytatódik

A tiszavirágzás Szeged térségéből kezd északabbra tolódni, s tegnap estére elérte a Tiszát fentebbi szakaszán is, Mindszentnél már komolyabb előrajzást figyeltek meg.


Körkép a többi területről

A többi víztérben változatlan a helyzet, pár egyed röpülése volt látható a szolnoki térségben (pár tíz), és a Tisza-tó térségében is (egy-két). A Felső-Tiszán, s ennek térségében változatlanul nincs mozgás a pár napja lecsengett rajzás óta, ami a Bodrogon volt megfigyelhető.

Megszokott rend

A most tapasztaltak inkább megfelelnek a tiszavirágzás szokott rendjéhez. A korábbi, Tisza-tó térségében tapasztalt pár százas megjelenése kérészeinknek nem annak volt a jele, hogy felborul a megszokott rend, mert a múlt heti 2 napos aktív időszakot követően mindenhol leült a jelenség, s azóta napi néhány egyeden túl semmi biztatót nem láthattunk.

Várjuk együtt mi is a tiszavirágokat!

2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén belül több helyszínen is szervez tiszavirágzást megfigyelő túrákat. A hajós vagy gyalogos túrákon (helyszínenként változik) betekintést nyerhetünk a kérészek nászának csodálatos látványába.

HAMAROSAN tiszakürti túrát hirdet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága!

Közvetlen kapcsolat a tiszakürti túravezetővel: tiszaviragzas@tiszaviragzas.hu

Forrás: hnp.hu
Fotó: Takács Éva Csilla