2016-OS IVADÉKHELYZET

Tavaly a korábbi évekhez hasonlóan megfelelően folytattuk a halivadékok mennyiségi, fajösszetételi és növekedési vizsgálatát. - írja a Sporthorgasz.eu oldal. Az alábbiakban röviden a tapasztalatokat ismertetjük.


Összességében elmondható, hogy a Tiszafüredi-Holt-Tiszában a békéshalak közül a bodorka és a küsz szaporodása kimagaslóan jó volt a többi fajéhoz képest. Szinte minden halászat alkalmával több száz egyedet sikerült azonosítanunk mindkét fajból.

Ez egyértelműen jó alapot biztosított az őshonos ragadozó halak ivadékainak fejlődéséhez. Különösen jól látszott a balinivadék fejlődésén, ami a korábbi évekhez képest majdnem minden hónapban nagyobbnak bizonyult az előző év azonos időszakához képest.

A süllő szintén jobban fejlődött 2015-höz képest, ám a 2014-es növekedési eredményt nem érte el.

A csuka növekedése valamelyest elmaradt a korábbi évekhez képest, de a szeptemberi 169 mm-es átlag nem rossz eredmény.

Külön érdekesség, hogy júniusban pontyivadékot is sikerült fognunk. Az eredményekből látható, hogy az őshonos halállomány fejlődése jónak mondható, az korábbi évekhez képest nincs lényeges szórás a növekedési értékekben.

Bízunk benne, hogy a jelenlegi szeszélyes időjárás nem nyomja rá a bélyegét a tavasszal kikelt ivadékok állománynagyságára és növekedésére! Ezeket idén is nyomon követjük és az eredményeket az eddigi szokásoknak megfelelően megosztjuk önökkel.

Forrás és fotó: sporthorgasz.eu