Átadták a felújított dinnyésháti strand- és csónakkikötőt

A kormány 420 millió forint támogatást biztosított a felújításhoz.


A tiszanánai átadóeseményen külgazdasági és külügyminiszter is beszédet mondott. Szijjártó Péter a dinnyésháti strand- és csónakkikötő fejlesztése kapcsán kifejezte köszönetét és nagyrabecsülését Tiszanána polgármesterének és valamennyi lakójának, hogy még a világjárvány ellenére is készek voltak fejlesztésbe fogni a településen.


Hozzátette: a kikötőfejlesztés nyomán Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált és az alapinfrastruktúra megújulásával jelentős mértékben megnőtt a befogadható hajók száma. Az iszap eltávolításával javult a strand élvezhetősége és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség minősítése szerint is a Tisza tó öt szabadvízű strandja – köztük Tiszanána is – a kiváló minősítést kapta.

Szijjártó Péter emlékeztetett: a világjárvány alapjaiban változtatta meg az emberek utazási szokásait, így mára egyre többen választják a belföldi turizmus adta lehetőségeket, és fedezik fel hazánk rejtett kincseit. Ennek következtében egy rendkívül nehéz első félévet követően, tavaly az elmúlt 30 év legjobb főszezonját tudta produkálni a magyar turisztikai ágazat – tette hozzá. 

(fotók: MTI/Komka Péter)