A tiszalöki szabadstrand Tiszalök és Tiszadada között a Tisza mellett, az új üdülőtelep szomszédságában található.

Homokos és füves foci és röplabda pálya is található itt. A part homokos, nagyon jól lehet strandolni.

A szabadstrand közvetlen szomszédságában található a Feketeszakáll Kalandpark, amely minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt, csapatépítő tréningek helyszínéül is szolgál.

Itt található a tiszalöki vízlépcső. A Tiszalöki Vízlépcső a Tisza szabályozásának során megépített első jelentős méretű műtárgy. Építésének terve már 1863-ban megfogalmazódott. A vízlépcső 1954-ben, a hajózsilip 1958-ban készült el. A Vízerőművet 1959-ben helyezték üzembe.

Képtalálat a következőre: „tiszalök vízlépcső”


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.