A Tisza-tavi Bakancslista egy olyan kiadvány, ami a Tisza-tó és Tiszafüred felfedezéséhez nyújt segítséget.

A második számú bakancslista

Irány futni!

A tavasz egyben a futószezon megkezdését is jelenti. A Tisza tó kiváló lehetőséget biztosít, hogy ezt a sportot űzhesd. Például a Tisza-tó nemcsak kerékpárral hanem futva is megkerülhető.

A védőtöltés menti gátkorona a futók egyik kedvenc helyszíne.

A Tiszaörvény- Abádszalók közötti távolság például 22km (félmaratoni táv 21,0975km)

Az első Ultra Tisza-tó 111 igazi megmérettetés, melynek Tiszafüred ad otthont. A 111km-es ultramaratoni táv futva, kerékpáron vagy egyénileg is teljesíthető. Az ULTRA TISZA-TÓ 111, avagy az UB KISKÖRE egy hamisítatlan tókerülő futókaland, amely 2017-ben először kerül megrendezésre.

További információ: http://ultratiszato.hu/aktualis/ultra-tisza-to-111/

A terepfutók számára megfelelő célpont a Tiszavirág Ártéri Sétaút. A 2km-es szintemelkedés nélküli tanösvény, árnyas, erdei futótúrát kínál, mely oda-vissza megtehető, növelve ezzel a távolságot (http://www.szabicskikoto.hu/tiszavirag-arteri-seta/)

További túraútvonalak: http://www.szabicskikoto.hu/tisza-tavi-tanosveny-okoturak/

Forrás: tiszafured.hu


Kategória: Látnivalók

Napjainkban már ipari műemlékként tartják számon a Horthy Miklósról elnevezett függőcsatornát, idegen nevén aquadukt-ot.

Kategória: Látnivalók

Móriczéknak Csécsén három házuk volt. Az író részletesen beszámol erről abban a levélben, amelyet 1928-ban írt Orosz Kálmán akkori csécsei lelkésznek. Eszerint a milotai faluvégen volt az országút és egy mezei út találkozásánál az a ház, ahol született.

Kategória: Látnivalók

A kastélyt 1789-ben építette Borbély Sándor földesúr, klasszicizáló későibarokk stílusban. A kastélyban a Borbély családnál, jelentős kulturális és irodalmi élet zajlott, vendég volt a háznál Csokonai Vitéz Mihály is.