A felnőttképzések rendkívül népszerűek az ország egész területén. Sokan keresnek rövid idő alatt elvégezhető, szakmát adó tanfolyamokat. A felnőttképzők azonban már csak december 31-ig indíthatnak OKJ-s képzéseket. A TanfolyamOKJ.hu OKJ képzéseket közvetítő portál összegyűjtötte a legnépszerűbb, a Tisza partján is elérhető tanfolyamokat.

Óvodai dajka

Azok számára, akik szívesen dolgoznának kisgyermekek közelében, az óvodai dajka pálya ideális lehet.

Az óvodai dajkák, a „dadusok” munkája elengedhetetlen egy óvodában. Ők felelnek a környezetért, az óvónő keze alá dolgoznak. Feladataik rendkívül szerteágazóak; figyelnek a gyerekekre, játszanak velük, de ezen kívül rengeteg háttérmunkát is végeznek az óvodában. Többek között segítenek az étkezéseknél, előkészítik az ételt, takarítanak, rendet raknak, elrendezik a terepet az óvodai foglalkozásokra.

A tanfolyam elkezdéséhez elég az alapfokú iskolai végzettség és a betöltött 18. életév. Az óvodai dajka OKJ képzés Szegeden és Szolnokon is elérhető.

 

Pedagógiai és családsegítő munkatárs

Szintén Szegeden és Szolnokon is indul a Pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ képzés.

A pedagógusok számára hatalmas kihívást jelent a tanórák során, hogy az eltérő fejlődési sajátosságokkal rendelkező gyermekekkel differenciáltan tudjanak foglalkozni, vagy megfelelő szabadidős programot szervezzenek a diákoknak. Többek közt ezekben a feladatokban segítenek a Pedagógiai- és családsegítő munkatársak.

Azoknak, akik ezt a pályát választják, nem csak a gyermekekkel kell jól kommunikálniuk, hanem az oktatókkal is szorosan együtt kell működniük a siker érdekében.

 

Élelmiszer-, vegyi áru eladó

A szakképzett eladókra egyre nagyobb a kereslet. Ezt bizonyítja, hogy lassan naponta jelennek meg újságcikkek arról, hogy mennyire megnőttek a bérek a kereskedelemben.

Azoknak, akiket csak egy-egy részterület érdekel, vagy olcsóbb tanfolyamot keresnek, választhatják az Élelmiszer-, vegyiáru eladó vagy a Műszakicikk-eladó részszakképesítéseket.

Az ambiciózusabbak a boltvezető képzés elvégzésével magasabb pozíciót tölthetnek be, vagy akár saját boltot is nyithatnak.

Raktáros

A raktáros feladata a raktár működésével kapcsolatos tevékenységek lebonyolítása a raktárba beérkező áruk átvételétől a kiszállítások előkészítéséig.

A szakképzett munkaerő rendkívül keresett, az álláskereső portálokon több száz ajánlat várja a raktáros végzettséggel rendelkezőket. Számos logisztikai és kereskedelmi cég kínál álláslehetőséget, de a termelőiparban is szükség van a raktárosok munkájára.

A tanfolyam már alapfokú iskolai végzettséggel megkezdhető Szegeden és Szolnokon is.

 

Gyógymasszőr

Napjainkban sajnos elég sok az ülő munkát végző, helytelen testtartással élő ember, akinek izomzatára ráadásul a napi munkával járó stressz sincs jó hatással. Gyakorlatilag csak idő kérdése, hogy mikor lesz szükségük egy gyakorlott gyógymasszőr segítségére.

A gyógymasszőr munkája során felfrissíti a bőrt, az izmokat, a vérkeringést, sőt oldja a napi feszültség okozta görcsöket is.

Éppen ezért különösen ajánlott a gyógymasszőr tanfolyam azok számára, akik nemcsak a biztos megélhetést látják a szakmában, hanem elhivatottságot is éreznek, hogy képzett szakemberként segítsenek másokon az egészségük megőrzésében.

 

Méhész

A méhész feladata a méhek tartása, gondozása és az általuk előállított méz összegyűjtése.

A tanfolyam során a tanulók elsajátíthatják a méhész szakma történeti vonatkozásait, a méhészethez kapcsolódó jogi ismereteket, de lesz alkalmuk belekóstolni az önálló vállalkozás indításának és a mézzel történő kereskedésnek a legfontosabb kérdéseibe is. Az elméleti tanulmányok részét képezi még ezen felül a méhbiológia és a méhegészségügy alapjainak elsajátítása is.

A képzés már általános iskolai végzettséggel is megkezdhető, és ütemezéstől függően 4-8 hónap alatt elvégezhető.

A felsoroltakon túl a TanfolyamOKJ.hu weboldalon további népszerű képzések közt válogathatnak a Szegeden és Szolnokon tanulni vágyók. A jelentkezést azonban a törvényi változások miatt már nem lehet sokáig halogatni.


Kategória: