Receptek
Ebben a cikkünkben Nemere Ilona A Tiszai halászlé ...és egyéb halétkek című szakácskönyvéből ismerhetjük meg a rácponty elkészítésének egyik módját
1,5 kg ponty
10 dkg füstölt szalonna
1,5 kg krumpli
5 dl tejföl
vaj
só
A krumplit kockára vágjuk, és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.
A megtisztított hal oldalát ujjnyi távolságban bevagdaljuk, és hajszálvékony szalonnaszeletekkel megtűzdeljük.
Besózzuk az egész halat.
A krumplit leszűrjük, és egy kivajazott tepsiben elterítjük.
Rátesszük az előkészített halat, tejföllel leöntjük, és forró sütőben készre sütjük.
A halról a tejföl a krumplira csurog, és az egész a tejfölben párolódik, míg a hal megsül.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Kép forrása: http://ketcicakonyhaja.blog.hu
Számos recept létezik a harcsapaprikásra, ahogy számos köret is ismert mellé. Ezekből mutatunk be egy garantáltan bevált receptet.
"Mikor a gyarmati (Fehérgyarmat) halastavon cserélik a vizet, a Túron leengedik a zsilipet. Ilyenkor barátaimmal tűz mellett sokszor éjszakákon át kint tanyázunk a Tisza-parton, mert ilyenkor fogjuk a legtöbb halat a leapadt, sekély vízben. "