A Mártélyi Természetvédelmi Körzet területén, a Tisza egyik holtágánál található a szabadstrand.

A mártélyi Holt-Tisza part igazi tengerparti hangulatot sugall. Kicsivel több mint 100 méter hosszú homokos part fogad bennünket. A strand látogatása ingyenes, reggel 9-től este 6-ig látogathatjuk, a belépés és parkolás is díjtalan.

A biztonságunkat úszómester is felügyeli.

A fürdés mellett további szolgáltatások is igénybe vehetőek: kemping, csónakkölcsönző, éttermek, lovaglási lehetőség, természetesen van büfé is és nyilvános WC.

A füves, homokos part mellett a hosszú, fás liget is vonzóvá teszi Mártélyt, tájképileg is megkapó látvány.

Épp ezért a képzőművészek kedvelt alkotóhelye is, a terület 1971-óta védett.

Fotó:  www.hotelmartely.hu


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.