Ebben a cikkünkben Nemere Ilona A Tiszai halászlé ...és egyéb halétkek című szakácskönyvéből ismerhetjük meg a rácponty elkészítésének egyik módját

Hozzávalók:

1,5 kg ponty

10 dkg füstölt szalonna

1,5 kg krumpli

5 dl tejföl

vaj

Elkészítés:

A krumplit kockára vágjuk, és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük.

A megtisztított hal oldalát ujjnyi távolságban bevagdaljuk, és hajszálvékony szalonnaszeletekkel megtűzdeljük.

Besózzuk az egész halat.

A krumplit leszűrjük, és egy kivajazott tepsiben elterítjük.

Rátesszük az előkészített halat, tejföllel leöntjük, és forró sütőben készre sütjük.

A halról a tejföl a krumplira csurog, és az egész a tejfölben párolódik, míg a hal megsül. 

Képtalálat a következőre: „rácponty”

JÓ ÉTVÁGYAT!

Kép forrása: http://ketcicakonyhaja.blog.hu


Kategória: Receptek

Számos recept létezik a harcsapaprikásra, ahogy számos köret is ismert mellé. Ezekből mutatunk be egy garantáltan bevált receptet.

Kategória: Receptek

"Mikor a gyarmati (Fehérgyarmat) halastavon cserélik a vizet, a Túron leengedik a zsilipet. Ilyenkor barátaimmal tűz mellett sokszor éjszakákon át kint tanyázunk a Tisza-parton, mert ilyenkor fogjuk a legtöbb halat a leapadt, sekély vízben. "

Kategória: Receptek

Ahhoz, hogy a halakból finom ételeket főzhessünk, fontos előkészületi munkákat kell végrehajtanunk. Cikkünben ennek járunk utána Nemere Ilona A Tiszai halászlé ...és egyéb halétkek című szakácskönyvét alapul véve.