Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében, a Beregi síkságon található Tisza-parti település.

Nyíregyházától 67 km-re található.

Nagyméretű homokos strandja van, vízminősége kiváló. Található büfé a part mentén, de csendesebb partszakasznak nevezném.

Óriási sikert aratott a 2016-ban először megrendezésre kerülő Kelet Műemlék Kupa, amely egy országos strandfocitorna.

2015-ben került megrendezésre az első Tisza-party Jándon, amelyet 2016-ban szintén nagy sikerrel ismételtek meg. Reméljük 2017-ben is megrendezésre kerül.

Képtalálat a következőre: „jándi tisza strand”


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.