Számos recept létezik a harcsapaprikásra, ahogy számos köret is ismert mellé. Ezekből mutatunk be egy garantáltan bevált receptet.

A nagy harcsák csontosabb részeiből köztudottan finom paprikást lehet készíteni. A többi része mehet kisütni, a fejét, farkát körbesózva tegyük félre.

Hozzávalók

(4 személyre)

700 g harcsafilé, 80 g vöröshagyma, 70 g zsír, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 dl tejföl, 20 g liszt, 10 g fűszerpaprika, 1 csomag kapor, só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés

Mivel a hal gyorsan megpuhul, és csak frissen jó, ezért tálalás előtt csak 30-40 perccel tegyük oda.

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük.

A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük.

Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük.

A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek.

Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

Forrás: horgasz.hu


Kategória: Receptek

Ebben a cikkünkben Nemere Ilona A Tiszai halászlé ...és egyéb halétkek című szakácskönyvéből ismerhetjük meg a rácponty elkészítésének egyik módját

Kategória: Receptek

"Mikor a gyarmati (Fehérgyarmat) halastavon cserélik a vizet, a Túron leengedik a zsilipet. Ilyenkor barátaimmal tűz mellett sokszor éjszakákon át kint tanyázunk a Tisza-parton, mert ilyenkor fogjuk a legtöbb halat a leapadt, sekély vízben. "

Kategória: Receptek

Ahhoz, hogy a halakból finom ételeket főzhessünk, fontos előkészületi munkákat kell végrehajtanunk. Cikkünben ennek járunk utána Nemere Ilona A Tiszai halászlé ...és egyéb halétkek című szakácskönyvét alapul véve.