Gergelyiugornya Vásárosnaményhoz tartozik, a Tisza és Szamos folyók összefolyásánál fekszik. Itt kezdődik a Felső-Tisza.

A Felső- Tisza vidékének leghíresebb üdülőhelye. 
 
A mérések szerint a  Tisza vize itt nagyon tiszta, fürdésre kiválóan alkalmas. A part homokja szintén kiváló minőségű, vetekszik tengerpartok homokjának minőségével.
 
 
Ugornya híres a faházairól, amelyből jócskán akad, de érdmes időben kibérelni, mivel nagy népszerűségnek örvendenek. A fiatalok számára a pezsgő éjszakai élet garantált. Egymást érik a szórakozóhelyek és vendéglátóhelyek.
 
 A http://gergelyiugornya.blog.hu/ minden hasznos információt megtalálhatsz ezzel kapcsolatban.
 
Ha elég volt a Tisza partból, akkor néhány kilométerre a parttól találod az Atlantika vízi vidámparkot, ahol a felhőtlen szórakozás szintén garantált


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.