A Tisza és a Körös torkolatánál húzódó 700 méteres homokpart gyönyörű ősfüzessel, ideális fürdőhely az pihenni, és a vízi sportolásra vágyó gyermekek és felnőttek számára.

A Tisza és a Körös folyók találkozásánál van a városi szabadstrand, amely Magyarország legszélesebb homokos strandja. Nem véletlen emlegetik a magyar tengerpartnak, mediterrán szigetnek, mely alacsony nyári vízálláskor a lapos tengerpartokra emlékeztető homokfövénnyel fogadja az ide látogatókat.

Szezonban (június 1-augusztus 31-ig) 9.00-19.00 óráig úszómesterek felügyelnek a vendégek biztonságára.

A meredek parton az üdülőtelep magas lábon álló nyaralói, éttermek, büfék, turistaház, üdülők és a 3*-os Kőröstorok Kemping várja a nyaralókat.

Kisgyermekek részére kijelölt strand biztosított.

Május 15-től szeptember 16-ig van nyitva. A belépés díjmentes.

Képtalálat a következőre: „körös torok strand”

Augusztus első hétvégéjén itt kerül megrendezésre a Körök-Toroki Napok rendezvénysorozat.


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.