A falutól mintegy 1 km-re található a part.Érdekessége, hogy míg eljutunk az üdülőövezetig, át kell kelni a Túr folyón, amelyen a XX. század elején zsilip is épült.

Kifejezetten csendes, mondhatni nomád partszakasz.

Tisza-part

A part kiválóan alkalmas fürdőzésre, horgászásra, vizi sportolásra és vadkempingezésre.

Kellemes környezetben pihenheti ki az idelátogató a hétköznap fáradalmait. Ugyancsak itt található az Önkormányzat által üzemeltetett hétvégi ház is. A part megközelíthető közúton és kerékpárúton egyaránt!


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.