Lakitelek-Tőserdő Kecskeméttől 27 km-re a Kiskunsági Nemzeti Park szélén található. Közel 400 hektáros védett terület.

A Holt-Tisza mintegy 7 kilométer hosszú, a múlt században végrehajtott folyószabályozással alakult ki. Ebben a csendes, növényekkel és állatokkal gazdagon tarkított környezetben helyezkedik el a Kiskunsági Nemzeti Park területe, melynek egységei közül talán ez, a legkisebb a leggazdagabb tájképi szépségekben.

Az érintetlen, vadregényes tiszai holtág felejthetetlen élményt nyújt a horgászat kedvelőinek. 

A tőserdei szabadstrand a Holt-Tisza hídjánál található. A kiváló fürdési lehetőség mellett a Holt-Tisza szépségeit a Makovecz Imre által (1986) tervezett kilátóból, a sárga jelzésű turistaút segítségével vagy csónakázva egyaránt felfedezhetjük.

Számos vendéglátó egység biztosítja a kényelmes kikapcsolódást.

Itt kerül megrendezésre 2016 óta a Tisza Fesztivál. Programkínálatát keresd a rendezvényeink között ill. a http://www.tiszafeszt.hu/ honlapon.

Képtalálat a következőre: „Tőserdei szabadstrand”

A strand látogatása ingyenes.


Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

Június elején nyitott meg az algyői szabadstrand. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból eddig 9-et fel is használtak.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A 19. századi folyó szabályozás során Nagykörű alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette.
Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.

Kategória: Szabadstrandok a Tiszán

A Mindszenti Tisza-parti szabad strand Csongrád megyében, a Tisza bal partján, a Kurca torkolatánál fekszik, kb. 50 km- re Szegedtől északra, a Hódmezővásárhely-Mártély-Mindszent-Szegvár-Szentes útvonalon.