XIII. PANYOLAFESZT 2018. AUGUSZTUS 2-4.

„...MINTHA HAZAJÖNNÉL” mottóval kerül megrendezésre idén a XVIII. Panyolafeszt.


Panyola télen-nyáron tárt karokkal várja látogatóit. A település egész évben kínál programokat kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ha szereted a természeti értékeket, a jó levegőt, a kirándulásokat és a kiváló, minőségi zenét, a remek gasztronómiai különlegességeket, akkor a PanyolaFeszten a helyed.

A település évről évre hazavárja vendégeit. Aki egyszer ellátogatott oda, többet nem tudja elengedni ezt a vidéket és szívesen vissza tér többször is erre a különleges helyre. A nyári fesztivált az idén immáron XIII. alkalommal szervezi meg ugyanaz a lelkes helybéli csapat Muhari Zoltán, a település polgármesterének vezetésével. 

„A fesztivál hosszú évek alatt eljutott oda, hogy egyre többen ismerik már. A PanyolaFeszt megyénk egyik gyöngyszeme, amely a családosoknak, a fiatal generációknak egyaránt minőségi programot kínál” - mondta a falu első embere. „Büszke vagyok arra, hogy az idén is megújultunk, a kínálatunk között megannyi igényes program szerepel, még több egyedi muzsika és a műfajok színes kavalkádja jelenik meg a színpadokon, ahol többek között a népzene, a jazz, az utcazene, az akusztikus rock és még számos egyedi hangzás hallható.

Néhány név a sok közül: a Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duója, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémian Betyars, Fitos Dezső Társulat, Dánielfy Gergő és az Utazók, Good Company zenekar és még sokan mások. Új portaprogramokkal is találkozhatnak vendégeink, többek között Makranczi Zalán színházi produkciójával, kiállításokkal, templom-látogatással, illetve a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinka kóstolójával. A gyermekek sem maradnak program nélkül, bábszínház, kézműves udvar, egyedi játszótér várja a piciket hétvégén.

A sport kedvelői is több lehetőség közül válogathatnak: kajak-kenuzás, tutajozás a folyóvizeinken, továbbá templomtúrák két keréken, egy reggel a Tisza-parton piknik, strand, zene, és persze helyi alapanyagokból készített megannyi szatmári finomság várja az ízek szerelmeseit.

36582802 2108236352752723 5445004231851376640 n

panyola.hu