VÁLTOZÁSOK A 2019-ES HORGÁSZRENDBEN

A Tisza-tavis Sporthorgász Kft. taggyűlése elofgadta a 2019.évi Tisza-tavi horgászrendet.


 

A korábbi horgászrendhez képest néhány pontban módosítás történt, melyek előzetesen nyilvános fórumokon és a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetségének küldötteivel is egyeztettünk.

A módosítások az alábbiak:

FELNŐTTEK ÉS 65 ÉV FÖLÖTTIEK RÉSZÉRE:

A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 3 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 2 db (pl.: 2 db ponty és 1 db compó, vagy 2 db süllő és 1 db kősüllő). Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab hal tartható meg.

KORLÁTOZOTT ÉS IFJÚSÁGI HORGÁSZATI JOGOSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐK RÉSZÉRE:

A területi jegy birtokában, a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 1 db (pl.: 1 db ponty és 1 db compó, vagy 1 db süllő és 1 db csuka). Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab hal tartható meg.

GYERMEKEK RÉSZÉRE:

A darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 1 darabot tarthat meg. Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 3 darab hal tartható meg.

TURISTÁK RÉSZÉRE:

A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg (pl.: 1 db ponty és 1 db harcsa, vagy 2 db csuka). Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab hal tartható meg.

MÓDOSULT A HORGÁSZREND 7. PONTJA IS:

Szaporodó kíméleti terület a Tisza-tó gátjának a rábolyi szakaszán a 12/8-as töltéskilométere az Eger-pataknak a Négyes és Borsodivánka községeket összekötő közúti hídja, a tiszavalki kikötő, valamint a Nyárád-ér jobb partja, a Nyárád-ér és Eger-patak összefolyása, az Eger-patak bal partja és a Vak-Eger-vize felső torkolata által határolt terület. Itt március 1. és június 15. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

ILLETVE A 9. PONT:

A kiskörei téli kikötő területén, valamint a duzzasztómű felvizén 300 m hosszan, továbbá az öblítőcsatornák, Aponyháti-csatorna és a Kis-Tisza szabályozó műtárgyainak 50 m-es körzetén belül tilos horgászni és behorgászni.

A teljes 2019-es horgászrend ezen a linken érhető el.