TOVÁBB TERJESZKEDIK A TISZAI PECASULI

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. a halgazdálkodás mellett szívügyének tekinti a horgász utánpótlás nevelését is, melyet mi sem bizonyít jobban a 2013-ban indult Tiszai Pecasuli programnál.


Az első éveket a  társaság saját anyagi javakból finanszírozta, majd 2015-ben a Földművelésügyi Minisztérium támogatásának elnyerésével lehetőségeink kibővültek. Programunk célja, hogy az új generációt kicsábítsuk a természetbe, megismerje környezetét, és annak értékeit. Szeretnénk, hogy egy olyan horgásznemzedék alakuljon ki, aki ismeri és óvja a Tiszai élővilágot, elegendő tudással rendelkezik a benne előforduló halfajokról és nem utolsó sorban elsajátította a horgászat alapjait.

A Tiszai Pecasuli elnevezésű program a fentiekre nyúlt remek lehetőséget, melyet társaságunk általános iskoláknak biztosít. A Tisza-tavi Sporthorgász K.N.Kft. és az adott intézmény között kötött együttműködési megállapodás egy tanévre szól.

Ez alatt az idő alatt 4.,5. és 6. osztályos tanulók, általában 8 fős csoportot alkotva ismerkedhetnek meg a horgászat alapjaival a Pecasuli I. elnevezésű foglalkozás keretein belül. Ezt a tudást következő tanévben a Pecasuli II. egészíti ki.

Az ügyes horgásszá válást tananyaggal (tankönyv, DVD), horgászfelszerelésekkel (horgászdoboz, szerelék, spiccbot, etetőanyag), egyenpólóval és horgászengedéllyel biztosítjuk térítésmentesen. A diákoknak lehetőségük van a birtokukban lévő tudás gyakorlati kipróbálására az általunk szervezett versenyeken és vetélkedőkön, valamint ingyenesen részt vehetnek a FeHoVa kiállításon.

A program népszerűségének növekedést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évről évre egyre több település, egyre több iskolája csatlakozik. Kezdetben 23 Tisza-tó körüli iskola vett részt, 2015-re ez a szám 107-re nőtt, a térképen pedig az iskolák vonala Tiszabecstől Szegedig húzódott, és húzódik napjainkig is 113 intézmény részvételével.

A 2017/2018-as tanévben újként csatlakozott  Téglás, Pétervására, Emőd, Szomolya, Nagykörű, Bogács és Debrecen egy újabb iskolája is. A felszerelések kiosztása folyamatban van a hétről hétre csatlakozó tagoknak hála, és az iskolák többségében a szakkör már kezdetét vette.

Mindez köszönhető a kiváló programvezetőknek és a tudásra szomjazó diákoknak, akik a nevelők elmondása alapján óriási lelkesedéssel járnak be a foglalkozásokra. Nem is érkezhetne pozitívabb visszajelzés számunkra, mint a sok mosoly, amit az iskolába látogatás során tapasztalunk. Bízunk benne, hogy a résztvevők száma továbbra is nőni fog, és még több gyerek ismerkedik meg ennek a programnak a szépségeivel.

Amennyiben az itt olvasottak alapján szeretné, ha iskolája is részt venne a Tiszai Pecasuliban, a pecasuli@sporthorgasz.eu e-mail címen, vagy a +36-20/505-73-03 telefonszámon jelezheti azt.

Forrás: sporthorgasz.eu