Több mint száz új munkahely létesül a Julius-K9 tiszafüredi üzemében

Csaknem háromezer négyzetméteren először hetven, majd további ötven új munkavállaló kezdi meg a Julius-K9 kutyafelszerelések gyártását Tiszafüreden, a szigetszentmiklósi székhelyű, magyar tulajdonú K9-Sport Kft. ezzel több mint ötszázra növeli munkatársainak létszámát - közölte a cég közleményben az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a beruházás célja, hogy a vállalat a térségben gyártói és egyben logisztikai központot hozzon létre, ahová Tiszaderzsről, Tiszaszőlősről, Tiszaörsről, Tiszaszentimréről, Abádszalókról és Tiszafüredről is járnak dolgozók.     

A komplexumban a gyártáson túl minőségellenőrzés és csomagolás is zajlik majd, így közvetlenül innen indulhatnak a termékek német, kínai és amerikai piacokra.

A tiszafüredi önkormányzattal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve a vállalat több mint 60 millió forintos bértámogatásra tett szert. Ennek köszönhetően a megyében a K9-Sport Kft., mint a Julius-K9 márkatermékek gyártója több mint 200 embernek biztosít majd közvetlenül biztos megélhetést- szerepel a közleményben.    

 Az intenzív munkaerő-toborzás jelenleg is négy megyében zajlik. A cégnek számtalan tartós munkanélkülit sikerült betanítás után alkalmaznia, így a térség munkanélküliségi rátájának csökkentéséhez is jelentősen hozzájárult - írták.    

A  K9-Sport Kft. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a cég nettó árbevétele 2017-ben több mint 4,5 milliárd forint volt, üzemi eredmény pontos összege egyelőre még nem áll rendelkezésre.

 A vállalat új varróüzemének ünnepélyes megnyitóját április 3-án tartják.

MTI